male obroty nie rowna prace zimnego i cieplego silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bersukow
    Classic
    • 2012
    • 19

@Rafał 82
    Z tego co się orientuję to temat dotyczy DSG7, a diesle chyba mają DSG6.

@hotrain
    Nie wiem czy trzymanie kciuków coś da, bo z tego co widzę to VW nie ma na ten problem rozwiązania i nie wiedzą co jest przyczyną wspomnianych wibracji Zobaczę jeszcze jak sprawa się potoczy po wizycie w ASO i jakie zapadną decyzje. Jak będzie niekorzystnie to poszukam chyba dobrego rzeczoznawcy z uprawnieniami biegłego i zobaczę co on na te problemy. A problem jest, bo skoro zauważa go już moja żona i moja mam, która nie ma nawet prawa jazdy to chyba o czymś świadczy
  • Merkucjo
    Drive
    • 2011
    • 41

Witam prosze o pomoc gdzie szukac trafnie przyczyny mianowicie skoda oktavia1 102km 1.6 2007r tour ma male obroty nie rowna prace zimnego i cieplego silnika od czego zaczac poszukiwania. Auto mam od 2 mc-cy moze swiece lub jakis czujnik ale jaki prosze o pomoc. Pozdrawiam

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

zacznij od sprawdzenia błedów i parametrów pracy silnika
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• majkii
        Classic
        • 2009
        • 9

Sprawdź błęïy. Jeśli nic nie ma to najlepiej jak by udało sie wejść w live data- sprawdzić parametry silnika w czasie pracy na biegu jałowym. Możliwe ,że trzeba wyczyścić przepusticę i przepływomierz. U mnie tak było i jest lepiej. Octavia 1.6 AKL.

Komentarz

• Merkucjo
          Drive
          • 2011
          • 41

Problem rozwiazany zamykam temat

Dzieki za porade przy zakladaniu gazu naderwaly sie dwie uszczelki przy kolektorach i zasysal lewe powietrze. Juz usteraka naprawiona dzieki za podpowiedzi.

Komentarz

Pracuję...