Czujnik dawkowania paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robson K-ce
    Classic
    • 2013
    • 2

kamil92x, kiepska pogoda ciągle pada nie mam jak zrobić fot
    g4cek, ja jeżdżę na B4 i jakoś śmiga,ten zestaw nie jest typowym twardym obniżającym zawieszeniem który wymęcza amory.
  • zibi81
    Classic
    • 2011
    • 7

Witam,
    dziś po raz kolejny w ciągu ostatnich 4 miesiecy nawalilo mi auto. Problem jest taki: przy 5000rpm odcina doplyw paliwa. Wyglada jak tryb serwisowy, ale... 4 miesiace temu miałem identyczna sytuację. Auto rozpędzalo sie jak ślimak i nie przekraczało 5000. Okazało sie ze winny był czujnik dawkujący paliwo (raz nawet ni emoglem ruszyc bo przy wcisnietym pedale bylo tylo 1000 obrotow). Został wymieniony na nowy i do dzis wszysytko było ok. Swieci sie kontrolka sterowania silnikiem, co w zasadzie normalne. Byłbym gotów stwierdzic ze znowu nawali ten sam czujnik. I byc moze tak jest. Pytanie,dlaczego nawalil po 10000 km? Musze dodac ze mam instalacje KTM MTM. Zalożona dokladnie rok temu. Zrobilem od tego czasu 24000 km. Podejrzewam ze moze to instalacja jest powodem tych usterek?? Ale to tylko podejrzenia. Nie wiem jak instalacja moglaby uszkodzic taki czujnik. Od ostatniego serwisowania gazu zrobilem ok 5000 km i auto nie dzialalo dobrze. Przy zimnym silniku podczas przelaczania na gaz gaslo, albo tracilo obroty. Aleponiewż po kilku minutach (czyli rozgrzaniu silnika bylo ok, troche to zignorowałem. W ciagu ostatnich kilku dni zdarzyło sie ze zgaslo przy doezdzie do skrzyzowania. Na moj prosty umysl winny jest gaz, ale jak to sprawdzić? Auto kupilem nowe. Przez 47000km wszystko było ok. Od założenia gazu zaczeły sie problemy. Podejrzewamze spartolili cos z tym gazem. Po samym zalazniu nie dzialala klima-naprawili, ale po 2 mnies musialem wymienic wentylator, bo byl uszkodzony mechanicznie. W serwisie podpieli mi tez jakis waz (nie pamietam jaki), ktory byl odlaczony. Gazownik cieszy sie niby dobra opinia (slyszlame z kilku niezaleznych zrodeł), ale wybitnie cos mi w aucie nie dziala jak powinno.

Komentarz

Pracuję...