[O2] Woda w uszczelce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • r998
    Classic
    • 2012
    • 6

[O2] Woda w uszczelce

Adam nie zdążyłem podziękować, bo sprawdzałem już w drodze na telefonie.

Przydało się W Słomnikach suszyli i to jadąc do Krakowa i z powrotem. Wiec pewnie parę punktów zaoszczędzone.
    Sporo fotoradarów jest ustawionych, ale chyba większość pusta. Oby :lol:

A tak na marginesie to odcinek z serpentynami jest mistrzowski Fajnie się jedzie, chociaż jak bardziej popada to pewnie jest tam wesoło
  • bartek1984
    Classic
    • 2011
    • 36

[O2] Woda w uszczelce

witam panowie. tak jak widac na zdjeciu zbiera mi sie woda w uszczelce tylko nie wiem skad ona tam zacieka.na zdjeciu jest jej malo poniewaz wytarlem bo boje sie ze dostanie sie z czasem pod wykladzine. sprawdzalem uszczelke na drzwiach i jest w porzadku. jakies pomysly?
    Załączone pliki

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

bartek1984, możliwe, że woda przecieka przez wnętrze drzwi. Jak zdejmiesz tapicerkę, to pod spodem jest taka przynitowana blacha z uszczelką ( zintegrowana z podnośnikiem szyby ). Czasem ta blacha nie przylega tak jak trzeba i woda po szybie i dalej po tej blasze spływa powoli do wnętrza auta. Widziałem nawet że ASO "oblatywało" czasem rant tej nitowanej blachy silikonem.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• bartek1984
        Classic
        • 2011
        • 36

ok sprawdze, i co wtedy musze z tym fantem zrobic? a widzisz jeszcze jakas inna jeszcze mozliwosc?

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bartek1984
          i co wtedy musze z tym fantem zrobic?
          Zamieszczone przez kowal 2002
          Widziałem nawet że ASO "oblatywało" czasem rant tej nitowanej blachy silikonem.
          Miałem tak samo w leonie żonki, z tym, że tam jeszcze trzeba było wyciąć rowki w uszczelce na dole, za bardzo szczelne i się przelewało do środka .
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• bartek1984
            Classic
            • 2011
            • 36

"zabardzo szczelne" dobre stwierdzenie, to co mam zrobic bo nie chialbym wody w samochodzie?

[ Dodano: Nie 26 Cze, 11 21:34 ]
            OK teraz widze mam obleciec silikonem. A jak mam sciagnac tapicerke, niby gdziesz jest na forum ale wpisuje w "szukaj" ale nic nie mam.

[ Dodano: Nie 26 Cze, 11 21:35 ]
            A gdzie wycinales te rowki?

Komentarz

• loru
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4286
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A jak mam sciagnac tapicerke, niby gdziesz jest na forum ale wpisuje w "szukaj" ale nic nie mam.
              najszybciej w dziale Sound&Multimedia : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1435
              A gdzie wycinales te rowki?
              na jaką wysokość zasilikonować: http://www.leonclub.pl/forum/viewtop...r=asc&start=40
              gdzie naciąć rowki ale o w O2 nie powinno być potrzebne : http://www.leonclub.pl/forum/viewtop...r=asc&start=60

Komentarz

• bartek1984
                Classic
                • 2011
                • 36

Tak jak widac na zdjeciu zdjalem tapicerke z drzwi i "oblecialem" silikonem tak jak mowiliscie, tylko dziwi mnie fakt ze nigdzie tam nie widac zeby woda sobie leciala wczesniej zadnego sladu nawet polalem troche wody i nigdzie woda nie leciala.
                Załączone pliki

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tylko dziwi mnie fakt ze nigdzie tam nie widac zeby woda sobie leciala wczesniej zadnego sladu nawet polalem troche wody i nigdzie woda nie leciala.
                  u żonki w leonie też nie było widać, zrobiłem jak chłopaki opisali na forum seata i przestał mi pływać środek, czas pokaże czy u Ciebie też pomogło.

Komentarz

• bartek1984
                    Classic
                    • 2011
                    • 36

Tez mam taka nadzieje ze pomoze, czytalem na forum ze woda potrafi tez leciec od szyby i jakos po belce ale mi sie woda zbiera po srodku uszczelki tak jak widac na zdjeciu i nie widac zeby gdzies zaciekala z gory w tym rowku.a Ty tez miales wode w tym rowku?

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ty tez miales wode w tym rowku?
                      u mnie było gorzej, musiałem wybebeszyć całego leona ze środka i go wysuszyć, jak nacisnąłeś nogą dywanik to słyszałeś chlupanie :shock: ale operacja zakończyła się sukcesem maszyna suchutka od tamtej pory .

Komentarz

• bartek1984
                        Classic
                        • 2011
                        • 36

No to zobaczymy, teraz trzeba czekac na deszcz jak na zbawienie. bo deszczyk wszedzie wejdzie.

[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 21:58 ]
                        Witam, no to jestem po pierwszym deszczu i jak narazie wody nie widac. dobre wskazowki panowie

Komentarz

Pracuję...