1.8t i gaz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octos
    Classic
    • 2012
    • 4

1.8t i gaz

Zamieszczone przez lu5asz
    A co do nakladania wosku jak nikt tego nie robil to da sobie rade i niczego nie spieprzy?
    Ależ to zadna filozofia
    Najpierw glinka żeby pozadnie przygotować powierzchnię lakieru do wosku. Następnie pre-wax, czyli podkład pod wosk który odżywi lakier i pozwoli lepiej przylgnąć woskowi do lakieru. Na koniec sam wosk - nakładsz padem (specjalna gąbeczką) a potem polerujesz do połysku mięciutką mikrofibrą, lub pecjalnym ręcznikiem do polerowania wosku z zabezpieczonymi krawędziami.
  • mikele4
    Drive
    • 2010
    • 46

1.8t i gaz

Witam.
    Poszukuję kogoś kto w silniku jak w temacie (najlepiej AUM) ma zamontowane wtryskiwacze gazu OMVL. Ja takowe posiadam i nie mogę się uporać z błędem 17544 (zbyt uboga mieszanka na wolnych obrotach). Sterownik mam stag l plus.

Komentarz

• grzesiu2400
      Ambiente
      • 2009
      • 193
      • Octavia I (1U2)
      • AKL 1.6 MPI 101 KM

Sugeruję wizytę u gazownika niech podłączy sterownik i tam zobaczy co się dzieje, może wtryskiwacze LPG już się kończą lub się zasyfiły.

Komentarz

• Si_Fu
        Classic
        • 2009
        • 24

Witam
        Co prawda nie w tym silniku ale w 2.0 AQY miałem identyczny problem.
        Walczyłem z tym ok 2 miesiące winowajcą okazał się przewód od serwa. Niestety okazał się on pęknięty i silnik nie trzymał odpowiedniego ciśnienia w kolektorze.
        Moja rada: Sprawdź wszystkie przewody podciśnieniowe i takie w materiałowym oplocie .
        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...