Skrzynia biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pczerniej
    Classic
    • 2012
    • 8

Skrzynia biegów

Zamieszczone przez KUBAŃCZYK
    nie ale zmienie fele dojdzie pare szczegółów na zewnotrz i wewnotrz auta zderzaki zostaja te same
    KUBAŃCZYK, a ja już co widziałem z nowych modów - coś od Merola i w 18''. To na stałe czy przejściowo?
  • tasioreq
    Classic
    • 2011
    • 24

Skrzynia biegów

Witam Was. W mojej skodzie posypała się skrzynia biegów. Skoda taka jak w profilu. Chciałem Was zapytać, czy jak będę kupował nową skrzynię to musi być konkretnie do modelu AEE, czy może być do innego ? I ewentualnie co na tym zyskam i co stracę ? Pozdrawiam.

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

na podstawie tego postu ustal rodzaj skrzyni
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15709
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• tasioreq
        Classic
        • 2011
        • 24

Dzięki za info. Mam do Was jeszcze jedną sprawę. Mianowicie, zlokalizowałem ostatnio wyciek ze skrzyni biegów. Zauważyłem to przez przypadek. No i wszedłem pod samochód, tutaj Wam dołączam zdjęcia co tam zastałem. Byłem z tym u mechanika i on powiedział, że poszło tam jakieś zabezpieczenie, czy coś w tym stylu i muszę dać za naprawę 900 zł, bo on musi wsadzić nową skrzynię biegów. Powiedzcie mi orientacyjnie, czy może tak być jak on mówi, czy coś innego mogło się posypać. Wiadomo, że dokładnie nie powiecie tego, bo ze zdjęć to ciężko, ale mniej więcej, co tam się jeszcze może popsuć. Proszę Was bardzo o pomoc, bo 900 zł teraz jest dla mnie ciężko wydać ; ( Pozdrawiam.

P.S. Tutaj link do albumu:
        Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

[ Dodano: Sro 06 Lip, 11 23:44 ]
        Proszę Was bardzo o odpowiedź, zależy mi na czasie.

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

wymiana tego zabezpieczenia pewnie bedzie sie wiazala z wyjeciem skrzyni i jej rozebraniem, wiec moze lepiej faktycznie kupic druga, w sumie nei wiadomo co zastaniesz jak rozbebeszysz swoja (moze to faktycznie byc tylko zabezpieczenie i uszczelniacze) , ale tez nei wiadomo co tak naprawde bedzie w tej drugiej ktora chcesz kupic.
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• tasioreq
            Classic
            • 2011
            • 24

Byłem dzisiaj u mechanika i powiedział, że to cieknie przez uszczelniacz między silnikiem, a skrzynią na jakimś tam wałku. Ten mechanik mi powiedział, że jak chcę to wszystko naprawić to muszę mieć ze 3000 zł .. ; ( Nie wiecie, gdzie można to zrobić nieco taniej, najlepiej okolice Sosnowca. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...