problem z benzyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • suplementarium
    Classic
    • 2013
    • 1

problem z benzyna

Niestety - ja mam 1.4 TSI w wersji wyposażeniowej Elegance i również nie mam wygłuszenia wewnętrznej powierzchni maski. Tak, jak napisał Big - w Skodzie tylko diesel posiada takie wygłuszenie.
  • Wladeeeek
    Classic
    • 2011
    • 9

problem z benzyna

Witam jestem tu nowy mam problem kopiłem nie dawno octavie . Wizualnie fajna ale świeciła się w niej kontrolka check po pojechaniu na komputer wyświetlil się błąd grzałki sondy lambda po skasowaniu błędu przejechałem parę km znowu się zapaliła . przed skasowaniem błędu samochód dobrze chodził a teraz nie chce palić i chodzić na benzynie za to na gazie wszystko jest ok jak myślicie co to może być :?: proszę o poradę :roll:

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Poprostu wymienić sondę Lambda. Trzeba sie z tym liczyć że sondę wymienia się co jakiś czas, podobnie jak np. klocki hamulcowe. Nawet jeżeli czasami wymieni się nie potrzebnie, to nie wielka strata, przyda sie na póżniej.

Komentarz

• Wladeeeek
        Classic
        • 2011
        • 9

bylem u mechanika i twierdzi ze sonda jest dobra tylko grzałka coś szwankuje

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1085
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Grzałka mieści się wewnątrz sondy. Nie da się wymienić samej grzałki, gdyż jest to "jedna całość". Sonda wygląda podobnie jak świeca, tylko wychodzą z niej cztery (lub pięć) przewody. Dwa są do sondy właściwej, dwa do grzałki.

Komentarz

• Wladeeeek
            Classic
            • 2011
            • 9

no tak i ponoc czasami te przewody nie lacza czy cos w tym stylu a pyzatym możliwe żeby popsuło się po wykasowaniu błędów? bo wykasował błędy i zaczęło coś szwnakowac

Komentarz

Pracuję...