Nieszczelna uszczelka w drzwiach - POMOCY!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • -konrad00
    Classic
    • 2012
    • 2

Zamieszczone przez rafi22
    Z grubsza wygląda to tak: przyjeżdzamy w umówione miejsce i się przedstawiamy (wiek, kariera zawodowa, zainteresowania, hobby, orientacja seksualna, ulubione książki, filmy, koncerty symfoniczne, stosunek do innych grup wyznaniowych i do innych ras). Nastepnie odpowiadamy sobie na pytanie - dlaczego właśnie Skoda? Zawsze staramy się przeprowadzić studium psychologiczne na temat zakupu samochodu właśnie tej marki. Jest nam to niezbędne do badań, które prowadzimy od trzech lat w naszym gronie, pod egidą Europejskiego Centrum Motoryzacji i Elekryfikacji w Pampelunie. Każdy z nowo przybyłych klubowiczów dostaje od nas ankietę do wypełnienia. Nie jest ona zbytnio skomplikowana, ponieważ składa się tylko ze 148 pytań. Po jej rozwiązaniu i wysłaniu skanu do Pampeluny, zajmujemy się już tylko i wyłącznie naszymi Boginiami z pod znaku zielonego koguta. Tak jak widzisz peb, uczestnictwo w naszych spotach to czysta przyjemność. Zapraszamy i już nie możemy się doczekać nowego członka naszego klubu, który zapewne, dołoży swoją cegiełkę do naszych wiekopomnych badań.
    k hahahahha

Oczywiście serdecznie zapraszamy
    Ale tu mnie coś zaciekawiło - to chyba kolega Gachul pisze z Rafała konta - bo przeciez takie zachowanie nie podobne jest do Rafała, jako człowieka kulturalnego i na poziomie, a podobne zaś do Gachula jako człowieka i tu postawie 3 kropki... :P
  • miro-7
    Classic
    • 2011
    • 5

Witam Panów!
    Mam wielki problem z moja Octavią I (99 rok).. Po ostatnich kilkudniowych ulewach zauważyłem, że z przodu, jak również z tylu za kierowcą pod nogami na wykładzinie pojawiła się woda.. I to naprawde sporo tej wody.. Wszystko wytarłem.. Ale po kolejnych dwóch dniach deszczu sutyacja dalej się powtórzyła, woda dosłownie stała na podłodze..

Co może być tego przyczyną? Zastanawiam się nad nieszczelnością uszczelek, bo przy jednych drzwiach jest suchutko.. Martwi mnie ten fakt, tym bardziej, że jeśli czegoś z tym nie zrobię, to mogę mieć spory problem z wykładziną, która pewnie zgnije..

Bardzo proszę o pomoc i rady, jesli kiedys mieliscie podobne przypadki, to napiszcie..

Pozdrawiam! Czekając na odpowiedź..

Komentarz

• jefry
      Rider
      • 2009
      • 411

Może to pomoże przeczytaj te posty :

Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• 4x4BKF
        L&K
        • 2010
        • 1279

Jeżeli cieknie przez uszczelki po otworzeniu drzwi lub przez nieszczelne poszycie foliowe w drzwiach będziesz mieć po otwarciu drzwi wodę na progach.

Na początek sprawdź odpływy wody z podszybia.
        4x4

Komentarz

• miro-7
          Classic
          • 2011
          • 5

Panowie a jak te odpływy wody z podszybia sprawdzić??

Gdzie najlepiej oddać samochód, żeby to porządnie zrobione??

Swoją drogą nie wiem, jak wysuszyć wykładzinę...

Komentarz

• krzysiek13
            L&K
            • 2010
            • 1155

Zamieszczone przez miro-7
            Swoją drogą nie wiem, jak wysuszyć wykładzinę...
            Wyciągasz fotel (dwie śruby z przodu, dwa plastiki na małe śrubki z tyłu) i plastikowy próg (na wcisk). Wtedy można nieco unieść wykładzinę i suszyć :szeroki_usmiech dobry odkurzacz ssący wodę też się przyda
            Octavia

Komentarz

• miro-7
              Classic
              • 2011
              • 5

Panowie sprawdziłem własnie dokładnie moją Octav'ke i po otwarciu drzwi widać, że woda jest prawie na całej długości uszczelki i najprawdopodobniej wpada potem pod wykładzinę.. Najgrosze jest to, że najprawdopodobniej sytuacja taka jest w 3 drzwiach (obydwu z przodu i z tyłu za kierowcą), jedynie z tyłu po prawej stronie są w porządku.. Czy to oznacza, że mam nieszczelne poszycie w drzwiach? Da się to samemu jakoś zrobić? Proszę o instrukcje..

Komentarz

• 4x4BKF
                L&K
                • 2010
                • 1279

A ja bym prosił kolegę o przeczytanie dokładne dwóch linków podesłanych przez kolegę jefry-ego.
                A jak użyjesz szukajki to Ci na pewno palców nie poobcina.

Jest wszystko. O poszyciach, demontażu boczków, podszybiach, filtrach kabinowych itp.
                4x4

Komentarz

Pracuję...