Tak, ale patrząc na ceny LPG jeszcze 3 lata w tył jak tankowałem ocie do pełna LPG za 64 zł to były czasy. Teraz to wychodzi ponad 110, a pensja ta sama
wmienili mi rozrzad komplet z pompa i rolkami i pojawil sie problem przy obecnej temperaturze przed wymiana silnik palil na pol pbrotu zimny cz cieply po wymianie okazalo sie ze trzeba przy starcie dodac gazu lub dlugo krecic pytanko za 100 punktow do porzadnego mechanika jesli przestawiliby rozrzad o jeden zabek czy mialoby to wplyw na palenie i co oznacza ten dziwny gwizd czy mogli poprostu za mocno napiac pasek .
[ Dodano: Nie 10 Lip, 11 20:55 ]
jeszcze jedno czy skoda ma jakies znaki na kolach rozrzadu i czy na kompie wyjdzie zle ustawienie rozrzadu bo w opelku wyswietlala sie mi lampka elektroniki przy odpowiedniej predkosci i obrotach i jerzeli juz to w ktura strone przestawic by wszystko wrucilo do normy.
szum,gwizd- za mocno napięty pasek. jak ciężko zapala - źle ustawiony rozrząd lub czujnik położenia wałka uszkodzony może być. a w która stronę - kto to wie ( bez odczytu nie do stwierdzenia)
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
Komentarz