Problem ze sterowaniem wentylatorami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • es.gdrive
    Classic
    • 2013
    • 2

Zamieszczone przez andriu21tg
    a po FLu kiedy ma byc?
    Tego nie wie nikt

[ Dodano: Pon 13 Lut, 12 10:26 ]
    Zamieszczone przez aro_40
    Przymierzam się do ewentualnej przesiadki na Superb'a
    Ja również tyle że ja chcę kupić nowego.
  • jerzym
    Classic
    • 2011
    • 1

Witam,
    Pierwszy raz tu zaglądam dlatego się najpierw przedstawię
    Skoda Octavia Tour 2007 rok 1,6 75kw (BFQ zdaje się ), climatronic.
    A oto mój problem. Wiatraki (oba) uruchamiają się w sposób dowolny. Dokładniej mówiąc czasem wszystko działa dobrze, a czasem w ogóle się nie uruchamiają. Czasem po uruchomieniu silnika zakręcą się i potem stają. Tak samo jak uruchamiam z wyłączoną klimą, potem włączę klimę to się zakręcą (oba) i się zatrzymują. Na włączonym silniku po włączeniu klimy obroty się zmieniają, to normalne, ale czasem silnik jakby nie dawał rady (za duże obciążenie). Jakby klima byłą za bardzo obciążona - tak powiedział mechanik. Raz mi nawet nagle auto samo zgasło (obroty spadły a potem zdechł) Komputer nie pokazał błędów, ciśnienie poprawione (było 30 barów :shock: ) ilość czynnika poprawiona (brakowało 100 ml). Pierwsza opcja była, że za duże ciśnienie może powodować to, że centralka wariuje. Ale to nie pomogło. Teraz diagnoza jest, że trzeba sprawdzić instalację i centralkę. Czy spotkaliście się z tym kiedyś? Ile może kosztować wymiana centralki i gdzie ona fizycznie jest? Czy zwarcie w przewodach może powodować akie objawy? Miesiąc temu wymieniałem wiatrak (duży) ale to chyba nie powinno mieć znaczenia.
    acha, robione było odgrzybianie pianką, może pianka gdzieś się dostała zrobiła jakieś zwarcie?

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Ja mam manuala i u mnie po włączeniu klimy oba maja chodzić.

Było trochę tematów na forum o manulau i climatronicu - przeszukaj szukajką.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...