Uszkodzony czujnik cofania ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DavidCh
    Classic
    • 2012
    • 7

U mnie oczywiście jak zwykle listonosz dał ciała i po Twojej informacji, na który adres wysłałeś poszedłem na pocztę i oczywiście paczuszka czekała. Dzięki misiek^wro.
  • aren
    Classic
    • 2011
    • 12

Witajcie.

Narozrabiałem dziś troche. Cofając nie widziałem słupka na chodniku i uderzyłem lekko w niego. Moja radość że na karoserii nie ma ani śladu trwała krótko bo okazało się że chyba0 uszkodził się czujnik cofania. Podczas wrzucania biegu wstecznego radio już nie przełącza się w try parkingowy, nie ma dzwięku w głośnikach od tych czujek, czujki z przodu i z tyłu nie reagują na nic.

Wie ktoś czy da się uleczyć taką czujkę, jak ją wymontować, oraz gdzie znajduję się centralka od tylnych czujników? Czy jeżeli jest uszkodzony to są do niego jakieś zamienniki i jak go pomalować żeby był w kolorze samochodu ??

Ps. Parktronik też nie widział tego słupka, wydał tylko pisk w momencie uderzenia w słupek po czym umarł już całkowicie ...

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

aren, centralka jest z lewej strony w bagażniku za tapicerką .
      Ale najpierw podłącz auto pod kompa zanim zaczniesz coś grzebać .
      Daniel

Komentarz

• aren
        Classic
        • 2011
        • 12

Komputer pokazał błąd "przerwa/zwarcie do masy" tego czujnika. Skasowanie błędu niestety nic nie daje. Czeka mnie wymiana na nowy i malowanie pod kolor samochodu :[

[ Dodano: Pią 15 Lip, 11 08:10 ]
        Dostałem się do niego, wyczyściłem, podłączyłem i tym razem cały parktronik został odblokowany ale... system widzi że jest przeszkoda po stronie uszkodzonego czujnika. Sam czujnik też odżył i słychać jak sobie "pyka" ultradzwiękami.

Czy to oznacza, że jednak jest uszkodzony czy może da się go jakoś uleczyć ?

Komentarz

Pracuję...