Witam. W moim turze wg instrukcji obsługi jest płyn o normie VW 774G. Czy mogę zrobić dolewkę korzystając z płynu mającego normę VW 774F (Dynagel 2000, kolor różowy - podobnie jak oryginalny). Zostało mi trochę tegu płynu po wymianie chłodnicy w drugim aucie.
[O2] hamulec - czy to normalne
Zwiń
X
-
Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.plTagi: Brak
-
-
Pytanko zadawane przez laika (czyt. użytkownika autka):
Na wciśniętym pedale sprzęgła hamowanie pulsacyjne - za 3-4tym razem hamulec staje się tępy i praktycznie hamowanie bez wspomagania. Natomiast bez wciśniętego sprzęgła można hamować pulsacyjnie do woli... czy to normalny objaw?If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Re: hamulec - czy to normalne
Zamieszczone przez aro_40Pytanko zadawane przez laika (czyt. użytkownika autka):
Na wciśniętym pedale sprzęgła hamowanie pulsacyjne - za 3-4tym razem hamulec staje się tępy i praktycznie hamowanie bez wspomagania. Natomiast bez wciśniętego sprzęgła można hamować pulsacyjnie do woli... czy to normalny objaw?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
aro_40,
jak już rozkminisz problem to daj znać bo mam podobnie, stało się to po wymianie klocków i płynu, auto chamuje ale tak jak by mu brakowało częściowo tego wspomagania, już zacząłem się zastanawiać czy nie kupić nowej pompy, bo płyn wymieniałem już 2x i klocki też już 2x wymieniałem i dalej to samo.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Normalne, czy nienormalne. Kiedy hamujesz pulsacyjnie przy wciśniętym pedale sprzęgła? Kiedyś miałem taki przypadek w Renault 5. Na autostradzie w Szwecji zerwała się sprężyna od gazu i auto szło pełną parą. Jako że była noc to chciałem dojechać do najbliższej stacj, bądź zjazdu. Auto zapakowane po dach, a nawet na dachu i czterech chłopa w środku, ale próbowało się rozpędzać do magicznej jak na nie prędkości 120-130 km/h. Wtedy próbowałem przychamowywać i po kilku takich razach pedał hamulca stał się bardzo twardy. Po wyłączeniu silnik wszystko wróciło do normy.Nie wiem czy było to spowodowane w miarę stałymi obrotami silnika czy czymś innym. Może tu jest podobnie?
Komentarz
-
-
aro_40, loru, u mnie było podobnie, na początku delikatnie twardy pedał, a po jakimś czasie zrobił się jak beton po kilku naciśnięciach. Hamowanie prawie żadne. Po odpowietrzeniu i wymianie płynu to samo. Winny był spękany i nieszczelny wężyk z zaworkiem idący od serwa - nie było odpowiedniego ciśnienia. Objawy mogą też oznaczać padające serwo.
pzdr
mbJestem oazą spokoju... pierd... ku..., zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bliberaro_40, loru, u mnie było podobnie, na początku delikatnie twardy pedał, a po jakimś czasie zrobił się jak beton po kilku naciśnięciach. Hamowanie prawie żadne. Po odpowietrzeniu i wymianie płynu to samo. Winny był spękany i nieszczelny wężyk z zaworkiem idący od serwa - nie było odpowiedniego ciśnienia. Objawy mogą też oznaczać padające serwo.
Podobno (z naciskiem na PODOBNO), przy autach z ABS-em kiedy wymienia się klocki kluczyk musi być w stacyjce (nie wiem czy przekręcony czy nie); jeśli tak nie było to może się zdarzyć, że komp wyłąpał błąd i teraz wariuje... możliwe to???
[ Dodano: Pią 12 Sie, 11 23:08 ]
Zamieszczone przez loruaro_40,
jak już rozkminisz problem to daj znać bo mam podobnie, stało się to po wymianie klocków i płynu, auto chamuje ale tak jak by mu brakowało częściowo tego wspomagania, już zacząłem się zastanawiać czy nie kupić nowej pompy, bo płyn wymieniałem już 2x i klocki też już 2x wymieniałem i dalej to samo.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz