obniżona oktavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lysy505
    Classic
    • 2013
    • 1

obniżona oktavia

we wrocku uważajcie na Panią Basie jak stajecie na ulicach:

:shock:
  • Kasia123
    Classic
    • 2011
    • 1

obniżona oktavia

Pozwoliłam sobie na otwarcie nowego tematu bo jestem zupełną laiczką w sprawach mechaniki samochodów a mam problem ze swoją oktavką.
    W 2010 r. kupiłam oktavię kombi TDI z 2001 r. z obniżonym zawieszeniem przez poprzedniego właściciela. Niestety jeżdżąc po polskich drogach szybko przekonałam się o smutnych konsekwencjach tej przeróbki. Mechanik doradził mi, że można autko podnieść przez wymianę sprężyn, amortyzatorów nie ruszał, bo jego zdaniem są oryginalne i w dobrym stanie. Wymiłam spręży. Z przodu pomogło ale tył dalej jest zbyt nisko. Samochód wygląda jak by był załadowany kafelkami. Bardzo proszę o radę co jeszcze można zrobić, żeby podnieść tył a co mogło zostać przerobione przez poprzedniego właściciela. :roll:

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Kasia123, po I - zmien mechanika :wink:
      po II - jak chcesz podniesc O I to nie obedzie sie bez:
      - kompletu amortyzatorów i sprężyn (przód i tył);
      - tzw. pakietu na bezdroza
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Bocian4748
        Classic
        • 2010
        • 36

Dobra jest,ale jak chcesz to możesz wrzucić na tył gumki i podnisie jej troche dupke. Zależy jeszcze czy masz dystanse?

Komentarz

• paulob1
          Rider
          • 2008
          • 470
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Kasia123, zmień sprężyny z tyłu na oryginalne, czyli takie, na jakich auto wyjechało z fabryki.
          Najlepiej w tym celu udać się do serwisu Skody po informację, jakie oznaczenie kodowe(sprężyny oznaczane są kodami w postaci kolorowych plamek na zwoju)posiadały.
          Potrzebny będzie im numer VIN auta i z bazy danych powinni Ci podać , jakie sprężyny pasują do tego konkretnego egzemplarza. Można też cudować z podkładkami dystansowymi, ale co oryginał to oryginał. Noi na pewno pasażerom na tylnej kanapie dyski w kręgosłupie nie powypadają 8)

Komentarz

Pracuję...