zgaszona deska rozdzielcza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • potremba
    Classic
    • 2010
    • 7

Znalazłem takie siłowniki: http://www.obautodily.cz/skoda_octav..._kapoty-704064

Różnica w cenie do zaakceptowania. Tylko czy jest sens ładować ten karbonowy? Jakie macie u siebie?
  • scr008
    Ambiente
    • 2009
    • 191

Witajcie,

od jakiegoś czasu deska i światła w mojej skodzie przeszły w dziwny tryb. Można powiedzieć, że jest to tryb skandynawski, tzn po włożeniu kluczyka do stacyjki odpalają się światła mijania, niezależnie od ustawienia włącznika. Przekręcenie włącznika świateł nic nie zmienia. Deska rozdzielcza jest bez podświetlenia, świecą się jedynie kontrolki. Nie ma podświetlenia zegarów, panelu klimatyzacji ani żadnych innych elementów deski rozdzielczej.

Problem w tym, że sam tego nie ustawiałem, jak też nie umiem dziadostwa przywrócić do ustawień fabrycznych. Samo-odpalanie świateł mi nie przeszkadza (a nawet pasuje), ale jazda ze zgaszoną deską rozdzielczą w nocy jest kłopotliwa, zwłaszcza przy wyprzedzaniu w trasie.

Próbowałem wyjąć cały włącznik od świateł i odpalić auto bez niego - nic to nie zmieniło.
    Doczytałem się, że tryb skandynawski zmienia się w Vagu w kanale 9, ale u mnie takowy jest nieaktywny. Do tego Vag nie wskazuje żadnych błędów.

Poproszę o jakieś sugestie co z tym fantem zrobić
    Virus injected!

Komentarz

• chimek11
      Rider
      • 2007
      • 482

miałem kiedys cos podobnego w starej skodzince z 97 r

okazało sie że to włacznik swiateł pomału wymiękał.
      zmieniłem na nowy i wszystko wróciło do normy

spróbuj podmienic na chwile inny i zobaczysz co i jak

pozdro.

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Zamieszczone przez scr008
        Próbowałem wyjąć cały włącznik od świateł i odpalić auto bez niego - nic to nie zmieniło
        Próbowałeś wyjąć czy wyjąłeś.

Komentarz

• czaja
          Drive
          • 2011
          • 55
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

A takie banalna rzecz jak ściemniacz deski, to sprawdziłeś?

Komentarz

• sew1981
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10986
            • Fiat

czaja, ale ci chodzi że zepsute? czy że ściemnione? bo do totalnej ciemności nie da się ściemnić, na końcu skali minimalnie się świeci

Komentarz

• czaja
              Drive
              • 2011
              • 55
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez sew1981
              czaja, ale ci chodzi że zepsute? czy że ściemnione? bo do totalnej ciemności nie da się ściemnić, na końcu skali minimalnie się świeci
              Chodzi o to czy sprawdził tą opcję. Bo może potencjometr od ściemniacza sie zepsuł. a kolega nie napisał czy sprawdził tą opcję.
              Ale skoro mówicie że całkiem się nie wygasza po przekręceniu na minimum to chyba jednak nie to.

Komentarz

• scr008
                Ambiente
                • 2009
                • 191

Włącznik świateł wyjąłem i uruchomiłem auto bez niego - światła ponownie odpaliły się same, deska czarna. Nie próbowałem podmieniać na inny. Dziwne jest to, że kontrolki świecą się mimo wszystko normalnie.

Regulacja jasności deski nie reaguje, wydaje mi się, że nie da się tym potencjometrem wyłączyć podświetlenia całkowicie. Mimo wszystko dobrze będzie go wykluczyć w 100%, może jakaś podpowiedź jak?

[ Dodano: Sro 20 Lip, 11 23:04 ]
                Zamieszczone przez chimek11
                miałem kiedys cos podobnego w starej skodzince z 97 r

okazało sie że to włacznik swiateł pomału wymiękał.
                zmieniłem na nowy i wszystko wróciło do normy

spróbuj podmienic na chwile inny i zobaczysz co i jak

pozdro.
                Kolego dziękuję, Twój pomysł okazał się trafny. Podmieniłem włącznik na inny i problem jak ręką odjął. Piwo dla Ciebie

A teraz pytanie - da sie w O1 ustawić światła tak, aby się automatycznie włączały?
                Virus injected!

Komentarz

Pracuję...