[O1] Analiza logów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DARON135
    Classic
    • 2011
    • 31

[O1] Analiza logów

a mnie rozwalają Ci co jeżdżą na letnich. Nie dość że jadą 10-15km/h to jeszcze są zagrożeniem dla innych pojazdów, ludzi.
    Przykład: jechałem wczoraj za dziadkiem w fieście, całkiem wolno, oboje z głównej drogi skręcaliśmy w prawo 90st. Jemu udało się skręcić jedynie o 35stopni. Dobrze że ani ludzi ani aut nie było, bo wjechał na przewiny pas i zatrzymał się z przed chodnikiem.
  • acero1964
    Ambiente
    • 2010
    • 118

[O1] Analiza logów

Witam

proszę o analizę logów, chodziło mi o przepływomierz chyba dobrze grupa 003 ?
    jeśli nie proszę mnie poprawić i jeszcze raz zrobię logi.
    zobaczcie też na sondę lambda, widać na wykresie przy 5760 obrotów lekko szarpnęło autem.
    może przez lpg ? błędy żadne nie wyskoczyły na silniku
    zdarza się że coś mi poszarpuje poniżej 2000 rmp
    czy sonda czasem nie szwankuje ?
    była wymieniana we wrześniu zeszłego roku także jest na gwarancji jak co jeszcze

link: http://vaglog.rtnet.pl/acero1964_51897.html

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

przepływka wyglonda ok. co do sondy to zloguj napiecie jakie daje sonda dynamicznie i jesli masz aktywny blok 32 to odzcytaj wartosci jakie tam sa .to szarpanie wystepuje na benzynie i lpg?
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• acero1964
        Ambiente
        • 2010
        • 118

no właśnie występują te szarpnięcia zarówno na pb jak i na lpg
        już podejrzewałem przeguby wewnętrzne lub poduszki pod silnikiem aż tu dziś spojrzałem na te logi
        jutro postaram się zrobić logi napięcia sondy

[ Dodano: Sob 16 Lip, 11 13:16 ]
        zrobiłem logi dla grupy 032 tak jak pisałeś, lecz tam widziałem stałe wartości więc zrobiłem 033 bo to mi na napięcie sondy wyglądało, proszę o analizę

link: http://vaglog.rtnet.pl/acero1964_51965.html

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

z tych logów widze ze dzieje sie cos dziwnego z napieciem na sondzie przy niskich obrotach i przed odcinka napiecie spada blisko 0 nie powino tak byc i nastempne co mnie dziwi to odczyt z bloku 32 masz na minusie korekcie długo terminowa . raczej wskazuje to na awarie sondy ale jeszcze sprawdz złacza pod kontem korozi lub uszkodzenia .sterowni nie zapisuje zadnych błedów? na czym robłes logi na bezynie czy na gazie?
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• acero1964
            Ambiente
            • 2010
            • 118

logi były robione na gazie, dziś zrobiłem jeszcze na benzynie ale nawet nie wklejam ich tu bo są praktycznie identyczne. nic no sonda na gwarancji także zostawię to mechanikowi do sprawdzenia, dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...