usterka tepomatu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcel657
    Classic
    • 2013
    • 1

usterka tepomatu

Jeżeli mam oznaczony odpowiednio klosz to dobór oświetlenia jest dowolny i mogę spokojnie zakupić sobie takie światła jak z oferty na ogloszeniach i nie będzie problemów w razie kontroli?Montaż takich świateł w samochodach na gwarancji powoduje jej utratę?
  • kozioloro
    Classic
    • 2011
    • 2

usterka tepomatu

Witam
    jest to moj pierwszy post w życiu wiec porsze o wyrozumiałość i licze na szybka pomoc w diagnoze
    Problem wyglada nastepujaco kupilem skode octavie rs przy kupnie zapomniałem sprawdzić tempomatu /maiasto/ jednak wracając po zakupie chciałem sobie takie urzadzienie włączyć jednak po przejsciu z OFF na ON nic sie niedzieje nie utrzymuje prędkości. Niejestem mechanikiem i niemam pojecia co moze byc przyczyna, kolega podłączył komputer jednak żadnego błędu nie pokazało. Moje drugie pytanie jest czy można zmienić kat oświetlenia drogi ponieważ jeżdżę w UK i świece po oczach tym z naprzeciwka.

Dziekuje i pozdrwaim

Michał
    SKODA OCTAVIA RS 2007r

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kozioloro, przeloczenie tempomatu na ON automatycznie nie skutuje w utrzymywaniu predkosci. Musisz ja zaprogramowac wciskajac chyba gorny przycisk podczas jazdy. Jesli jednak tak zrobiles, to bedziesz pewnie musial rozebrac manetke i przeczyscic styki.

Co do regulacji swiatel to masz dwa pokretla. Gdzies na forum byl ladny poradnik z fotkami.
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• kozioloro
        Classic
        • 2011
        • 2

winni77, co do pierwszej części odpowiedzi to u góry przycisk ON OFF i z lewej strony manetki jest set +/- .
        Co do świateł to po lewej stronie mam tylko do intensywności światła w samochodzie nie do refelektorow.

dziękuje za szybka odpowiedz

Michał

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kozioloro, chodziło mi o te pokrętła (dwa zdajsie) białe na reflektorach z tyłu

Popatrz tutaj - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#519908.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

Pracuję...