[O2] Woda w reflektorze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

[O2] Woda w reflektorze

Zamieszczone przez natash
    Niema co się oszukiwać ekonomia wygląda tak:
    LPG - ON - PB...

Ciekawe która 1.6 TDI spali 4,7 jak ten z artykułu , LPG jak TDI po 100 000 coś zrobić będzie trzeba jedyny dyskomfort to lanie nie co 400km, a co 800km.

Tylko użytkownicy TDI będą ślepo mówić, że się opłaca, ja wiem że się nie opłaca, że zrobiłem błąd, ale teraz to się nie opłaca sprzedawać, bo za dużo mogę stracić i zrobić komuś prezent
    No sorry mój TDI 1.9 pali średnio 4.89 z całego przebiegu odkąd go mam. To chyba 1.6 też by tyle spalił albo i mniej.
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

[O2] Woda w reflektorze

Parę dni temu zauważyłem, że od jakiegoś czasu jeżdżę bez gumowej osłony w reflektorze, dziś zauważyłem w nim wodę i jest zaparowany... Jak się pozbyć tego ustrojstwa? Gumę już kupiłem i zamontowałem.

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Woda w reflektorze

Zamieszczone przez natash
      Parę dni temu zauważyłem, że od jakiegoś czasu jeżdżę bez gumowej osłony w reflektorze, dziś zauważyłem w nim wodę i jest zaparowany... Jak się pozbyć tego ustrojstwa? Gumę już kupiłem i zamontowałem.
      jak masz nie za duzo tej wody to moze światła "długie" pomoga tj wysusza. Najpierw wyjałbym lampe odwórcił i moze cos by sie wody wylało...a później kuracja j/w napisałem
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Jestem ciekaw czy woda odparowałaby sama przy zdjęciu osłon w jakiś upalny dzień, tylko kiedy u nas będzie upalny dzień...

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
          Rider
          • 2010
          • 264

Jedź do USA tam są teraz upały :P :P
          Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14890
            • Octavia IV (NX3)

Najlepiej wyjąć lampę wysuszyć i dopiero wziąć się za osłonkę. Pamiętam jak w Lanosie parowały mi reflektory - po osuszeniu światłami para powraca po ostygnięciu. Lepiej osuszyć porządnie.
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak stoi woda to one może nie parują tylko się woda do nich leje. Ja miałem jednego takiego. Po deszczu była w nim woda. Kupiłem w sklepie silikon uszczelniający do reflektorów i uszczelniłem na około. Jak popatrzysz na reflektor od przodu to zobaczysz, że jest łączony i uszczelniany. Jak tego uszczelniacza jest za mało to właśnie cieknie.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

Woda się wzięła z tego, że przez 1-2 miesiące jeździłem bez gumy osłaniającej z tyłu, bo nie wiedziałem, że jej nie mam, a że było deszczowo to woda jest w reflektorze. Jak upał to widać na dole wodę, jak nie upał to cały zaparowany i oroszony w środku.

Komentarz

Pracuję...