na jedno uczulę . przewód olejowy przy turbo czasem odkręca się razem z króćcem - zagapisz się i będzie do wymiany. mnie jeszcze nigdy nie pękł mimo blisko 100 wyjętych :szeroki_usmiech . poza tym nic sie nie urywa :idea:
Szyba boczna telepie
Zwiń
X
-
Szyba boczna telepie
Jak w temacie. Od wczoraj słyszę jak coś telepie w drzwiach kierowcy, jak potem się okazało telepanie słychać tylko przy w pełni zamkniętej szybie, po lekkim uchyleniu problem znika, tak więc wnioskuję, że to z szybą jest coś nie tak lub z uszczelką (może jakiś syf tam się dostał?) Macie jakiś pomysł co to może być? Ktoś z Was tak miał?
-
-
Re: Szyba boczna telepie
Zamieszczone przez Gutek84Jak w temacie. Od wczoraj słyszę jak coś telepie w drzwiach kierowcy, jak potem się okazało telepanie słychać tylko przy w pełni zamkniętej szybie, po lekkim uchyleniu problem znika, tak więc wnioskuję, że to z szybą jest coś nie tak lub z uszczelką (może jakiś syf tam się dostał?) Macie jakiś pomysł co to może być? Ktoś z Was tak miał?
Pozdrawiam.Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
-
Gutek84, Witaj,
Udało Ci się to jakoś zrobić? ja się z tym problemem borykam już od dawna i przyznam, że dopiero od niedawna odkryłem, że to hałasuje szyba w drzwiach, dźwięk jest identyczny jakby jakaś linka w drzwiach uderzała o agregat drzwi (co już miałem w tylnych drzwiach). Problem jest w tym, że po rozebraniu tapicerki nigdy nie udało mi się tego dźwięku wywołać stukając w drzwi, waliłem z każdej strony i cisza. Ten hałas luźnej szyby ujawnia się dopiero przy przejeżdżaniu przez tory, kostce brukowej itp..Bardzo mnie to irytuję i chciałbym to teraz kiedy się zrobiło ciepło zrobić..
Pozdrawiamaras
Komentarz
-
-
Witam,
Mam ten sam problem. Ale jest jeszcze druga rzecz która mnie zastanawia. Gdy całkiem opuszczę szybę (elektrycznie), to używając stosunkowo niewielkiej siły jestem w stanie ją zepchnąć jeszcze trochę niżej (ok. 5 mm), gdy np. lekko się podeprę o nią. Czy to pierwsza oznaka, że z mechanizmem jest już coś nie tak?Pozdrawiam,
Darek
Komentarz
-
-
jestem w stanie ją zepchnąć jeszcze trochę niżej (ok. 5 mm),
Od wczoraj słyszę jak coś telepie w drzwiach kierowcySzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Dzięki wielkie za info. W weekend zajrzę tam do środka.
Jak się teraz tak zacząłem wsłuchiwać, wyłapałem jeszcze coś, przy opuszczaniu szyby, tak przy schowaniu gdzieś na 2/3, słychać lekkie stuknięcie (dzwięk jakby plastikowo-metaliczny) a następnie jak by się coś zawijało, jakieś wygłuszenie czy coś. Jak zdejmę boczek powinno już być widać co to może być, czy więcej elementów trzeba demontować?Pozdrawiam,
Darek
Komentarz
-
Komentarz