Golas27, Ten punto z pierwszego filmu to widać zero trakcji, jakby miał 200KM to do pierwszej setki doszedłby tak samo, dopiero później widać różnicę. Ciekawe co tam upchnęli
[O1] 1,9 tdi 110 km 2001
Zwiń
X
-
[O1] 1,9 tdi 110 km 2001
Witam
Dziś wracając z pracy zauważyłem brak mocy, coś jakby nawalił przepływomierz który wymieniałem pół roku temu. Zjechałem na pobocze i odpaliłem auto ponownie. Samochód sam mi przegazował do ok 2,5 tyś obrotów i dzieje się tak po każdym ponownym odpaleniu a mocy wciąż brak. Nie mam pojęcia o co chodzi
-
-
zacznij od diagnozy Vag'iem , moze potencjometr pedalu gazu , moze cos innegowww.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
kolego moze byc juz turbo poprostu auto dostaje juz samozaplonu tzw. chyba ze sie myle ale ja bym obstawial turbine :shock:Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
-
Re: 1,9 tdi 110 km 2001
Zamieszczone przez lolueWitam
Dziś wracając z pracy zauważyłem brak mocy, coś jakby nawalił przepływomierz który wymieniałem pół roku temu. Zjechałem na pobocze i odpaliłem auto ponownie. Samochód sam mi przegazował do ok 2,5 tyś obrotów i dzieje się tak po każdym ponownym odpaleniu a mocy wciąż brak. Nie mam pojęcia o co chodzi
Pzdr,
Przemek
PS - tu ktoś miał podobne objawy:
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
a tu jest rysunek, gdzie jest ten zawór
01237 - zawór N109 odcinajacy paliwo - usterka mechaniczna. Może być uszkodzony, nieszczelny lub zawieszony. Czy ktoś wie jak przeczyścić ten zawór (jakieś foty, instrukcja) lub gdzie szukać usterki w insalacji elektrycznej (bezpiecznik, przekaźnik) lub jak upewnić się że uszkodzony jest żawór a ...
Powodzenia
Komentarz
-
Komentarz