ja ostatnio zamawiałem spreżyny rabat 20% w przeliczeniu na kase dało 120 zł. wystarczył nr karty i klienta pan popatrzył powiedzialem ze to zniżka na ocp wszystko jest dogadane z wasza centralą. pan powiedział aha no to ok i tyle nie robil żadnych problemów
CLimatronik - czujnik zew. i CZARY
Zwiń
X
-
CLimatronik - czujnik zew. i CZARY
Mam problem z klimą. Objawia się w ten sposób że na maxidocie pokazuje mi na przykład -3,5 gdy rzeczywista temp. na zew. sięga 25 stopni.
Przez ten fakt nie załącza się klima bo ona załącza się u mnie tak zaobserwowałem jak pokaże się na wyświetlaczu 2,5+.
Na przykład na trasie 300km podczas jazdy nie utrzymuje się stała np. -4 st. tylko w czasie potrafi skakać nawet do właściwej np. +25. i po kilku minutach zaczyna sukcesywnie spadać do np. -4,5 st. to była dolna granica jaka mi się wyświetliła.
Vag nie wykazuje żadnych problemów i pokazuje prawidłową temp. zew. chociaż dziwne jest że w miejscu kodu serwisu też są same zera właściwie po podpięciu do Vaga na stronie dotyczącej klimatyzacji są same zera.
Nie znam się tylko dziś widziałem u mechanika który podpiął mi Vaga do auta i też rozłożył ręce.
Czujnik zew. wymieniłem na nowy oryginalny i bez zmian
Pomóżcie ludziska bo na zew. ciepło a klima się nie załącza bo mam na wyświetlaczu mróz
Z góry przepraszam jeżeli był już taki temat i proszę o przekierowanie.
-
-
Masz kolego na 100% uszkodzony kabel idący od czujnika temperatury zewnętrznej.Najczęściej kabel podlega uszkodzeniu w okolicach przed,za lub pod akumulatorem.Miałem podobny przypadek i objawy były dokładnie takie same.W moim przypadku kabel był przetarty pod akumulatorem.Octavia 2 -1.6FSI 115Km
Volvo v50 2.0d, 136Km
Komentarz
-
-
radovan2000, KURCZE oby tylko to było to. Będę sprawdzał jutro. Na razie dziękuję za info
[ Dodano: Czw 11 Sie, 11 21:24 ]
Niestety wszystkie kable są idealnie nie ruszone
a czujnik dalej wariuje bo teraz znowu pokazuje prawdę
jak przed dwoma tygodniami normalnie jakieś czary
mechanicy rozkładają mi ręce
a ASO wiadomo chce wymieniać modułami
a tu koszty rosną szalenie bez stwierdzenia usterki rzeczywistej :cry:
[ Dodano: Czw 26 Kwi, 12 21:21 ]
Dla ciekawostki dodam po ładnych kilku miesiącach iż w zimie i w największe mrozy czujnik działał bez najmniejszego zarzutu. Teraz zaczęło się robić trochę cieplej i znowu zaczyna wariować :evil:
Przy prawdziwych upałach będę musiał wymontować czujnik żeby klima pracowała.
Komentarz
-
Komentarz