problem z pasami bezpieczenstwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamaz90
    Classic
    • 2013
    • 1

Zamieszczone przez marpol
    .. bo praktycznie zakupić w Krakowie to jednak niemal niemożliwe, sprawy rejestracyjne itd. jednak mogą przegrać z tak dużą odległością!
    Nie wiem co w tym takiego strasznego. Ja wszystko załatwiłem na odległość. Są telefony, maile, itd. Zarejestrowałem auto w Szczecinie po czym wsiadłem w pociąg i pojechałem po samochód z tablicami w ręku. No chyba że kupując auto nie patrzysz na ceny - to bierz gdzie masz najbliżej. Wg mnie warto wybrać się dalej i zaoszczędzić trochę grosza.
  • nhfs
    Classic
    • 2011
    • 15

Jak zapinam pasy ciagle pika....dopiero jak np. zaczepie o reczny to przestaje piszczec. Domyslam sie ze cos popsulo sie z tym "pudelkiem" co sie wpina koncowke pasow, co tanim kosztem moge zrobic? czy tylko i wylacznie wymiana calego elementu wchodzi w gre?

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Poszukaj na forum temat był dokładnie opisywany kilka razy. W skrócie: wypnij czarną wtyczkę pod fotelem kierowcy lub "wykoduj" czujnik VAG-iem.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• macek
        Ambiente
        • 2011
        • 147

re

Podepnę się pod temat.
        Tez czasem przy zapiętym pasie zaczyna mi sygnalizować, że niby nie mam zapiętego pasa.
        czy wypięcie wtyczki i ew usunięcie VAGiem nie spowoduje ew. problemów przy wypadku z napinaczami,poduszkami, ect. ?
        Pytam bo spotkałem się z taką kwestią np. w toyotach.

Dzięki za odpowiedź.
        pozdrawiam Macek

Komentarz

• dublin999
          Ambiente
          • 2010
          • 172

podczepię się pod temat żeby nie zakładać nowego...
          w poniedziałek jako kierowca zapinając pas bezpieczeństwa nie mogłem go rozwinąć myślałem że się zablokował jednak po rozebraniu słupka nic nie pomagało po czym nagle pas sie rozwinął i teraz nie chce się wciagnąć... na czym polega problem? jak dla się go rozwiązać?
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Ja z kolei mam przetarty pas kierowcy, powoli coraz mocniej, czy jest opcja go wymienić lub zrobić coś co zatrzyma "siepanie" się materiału?

Komentarz

• grizzly
              Drive
              • 2010
              • 95

Zamieszczone przez natash
              Ja z kolei mam przetarty pas kierowcy, powoli coraz mocniej, czy jest opcja go wymienić lub zrobić coś co zatrzyma "siepanie" się materiału?
              W tym przypadku jedyne wyjście to wymiana pasa bezpieczeństwa wraz z napinaczem ... , gdyż jest to jako komplet :?
              był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
              skradziona Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
              jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO

Komentarz

Pracuję...