[Inne] Podskakujace obroty na zimnym silniku...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RALF
    Elegance
    • 2008
    • 974

rOBERTO795, super, nie ma to jak porównać wkladke w silniku 4,2-5,0 do wkladki w silniku 1,2

Zrob sobie rownanie i je rozwiaz

na chlopski rozum :
    1200=x
    5000=17KM

Wynik będzie zajebisty

Zwlaszcza ze RS6 pojemnosciowo uklad wydechowy ma odlegly o centyliardy w stosunku do 1.2 TSi
  • Fleishmachine
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 292

Witam,

U kolegi w passacie pojawil sie problem z podskakujacymi obrotami na zimnym silniku. Czy na biegu, czy na luzie, dopoki silnik sie nie rozgrzeje, to obroty od czasu do czasu podskakuja mu na tyle, ze jak auto jest na biegu i toczy sie ( np dojezdzajac do ronda ) to samochod sam przygazuje. Nie ma problemu z moca, na zimnym jak i na cieplym dziala ok.
    Na moje amatorskie oko wyglada mi to na czujnik... Czy w slepo mozna kupowac czujnik temp wody, czy sa inne opcje ? niestety nie mam jak podlaczyc pod kompa, tak wiec po objawach szukam mozliwosci jak tu pomoc koledze...

Pozdrawiam i z gory dziekuje za sugestie.
    Mikolaj

Komentarz

• Andrzej_25
      Drive
      • 2011
      • 57

Siemka, morze to tez być przepustnica (silnik krokowy) brudna ja miałem tak w roverze (polonez) i raz miał 900 a raz jak mu pasowało później potrafił nawet w porywach zmoknąć obrotomierz, musisz poskoczyć na kompa bo tak to morze być wiele.

Komentarz

• mikolaj93
        Rider
        • 2009
        • 385
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Andrzej_25
        przepustnica (silnik krokowy)
        W tdi masz pompę albo tak jak w tym pasacie pompo-wtryski.
        Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
        !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
        Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• Andrzej_25
          Drive
          • 2011
          • 57

sorki nie zauważyłem ze chodzi o tdi

Komentarz

Pracuję...