problem z abs

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dudek6
    Classic
    • 2013
    • 2

problem z abs

DanielOctavia, bez urazy, ale jak Ty się nie nawrócisz na właściwą drogę to też możesz tak skończyć :diabelski_usmiech
  • Saliszek
    Classic
    • 2011
    • 7

problem z abs

Witam. Mam taki mały problem... od jakiegoś czasu świeciła mi się kontrolka abs pojechałem na diagnoze i pokazało prawy tył kupiłem oryginalny czujnik nowy wymieniłem a kontrolka nadal świeci wie ktoś może co jest nie tak??

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Saliszek
      kupiłem oryginalny czujnik nowy wymieniłem a kontrolka nadal świeci wie ktoś może co jest nie tak??
      a błąd wykasowany ?
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• vrs
        Classic
        • 2011
        • 5

Może gdzieś jest uszkodzona instalacja elektryczna prawego czujnika

Komentarz

• Saliszek
          Classic
          • 2011
          • 7

błędu nie kasowałem to prawda także podjadę teraz najwyżej jeszcze raz do elektryka a jak to nic nie da to pewni problem z instalacją będzie. :cry:

Komentarz

• czaja
            Drive
            • 2011
            • 55
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Najlepsze jest to że czyjnik mógłbyć dobry i nie trzeba było go wymmieniać. Oczywiście tylko w przypadku jeżeli instalacja biegnąca do czujnika jest uszkodzona. Bo komp nie jest aż tak "mądry" żeby wiedziec czy to czujnik uwalony czy babol w instalacji.
            Zamieszczone przez loru
            a błąd wykasowany ?
            Jeżeli to czujnik by szwankował, a instalacja byłaby sprawna to po zamontowaniu nowego czujnika i przejechaniu kilkunastu metrów kontrloka zgasnie z zegarów, a w kompie błąd dostanie status intermittent (sporadyczny).

Komentarz

• Saliszek
              Classic
              • 2011
              • 7

Wczoraj po wymianie przejechałem sie tylko w koło garażu ale dziś po ok 500 metrach kontrolka zgasła także to chyba był czujnik mam nadzieję że juz się nie zapali Dziękuje wszystkim za pomoc!!!! :lol:

Komentarz

Pracuję...