problem z zapachem spalin w kabinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jaro88
    Classic
    • 2011
    • 5

Witam.

Przymierzam sie do wymiany alusów , znalazłem w necie cos takiego model BROCK B25

Felgi aluminiowe Brock B25 CSS. Zobacz atrakcyjną ofertę w naszym sklepie. Kup Teraz Brock B25 CSS – Dostawa Gratis!

Co sądzicie o tych felgach? Jakie macie opinie na temat tej firmy?
  • bodzio_k
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam. Mam problem z zapachem spalin w kabinie. Pojawia sie on tylko podczas postoju i gdy mam wlaczony nawiew. Tlumik byl sprawdzany kilkakrotnie i niema zadnych przedmuchow. Czy moze ktos juz spotkal sie z podobnym problemem? Bede wdzieczny za kazde sugestie.

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

bodzio_k, a nie zmieniałeś tłumika końcowego ostatnio , kiedyś kolega kupił jakiś zamiennik z za krótką rurą i szło mu pod samochód.
      oczywiście mówimy o Twoich spalinach mam nadzieję...
      ewentualnie mimo wszystko masz nieszczelność , ale to byś raczej słyszał , czasami taka podkładka gruba między rurą a katalizatorem się wyciera.
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bodzio_k
        Classic
        • 2010
        • 3

Z tlumikiem nic nie bylo robione i gdyby byly przedmuchy na uszczelkach to byloby widac. Bardziej kieruje sie w swoich poszukiwaniach w okolice silnika,bo zauwazylem ze troszke rosi sie olej z rurki opowietrzajacej.Czy to moze byc przyczyna?

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

no wiesz , zapach spalin to zapach spali a nie oleju . może podnieś maskę i wtedy powąchaj , daj trochę gazu..
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• dj_lawa23
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 127

Sprawdź stan kolektora wydechowego czasami pęka i puszcza spaliny w komorę silnika i potem do kabiny.

Komentarz

Pracuję...