[O1] co to za przewód/rurka ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paulk
    Classic
    • 2012
    • 3

Zamieszczone przez Iron
    Zamieszczone przez linkworld
    Pozdrówka dla Irona, który obtrąbił mnie na Toruńskiej dzisiaj przed 7 rano. Coś się mocniej zatwardziło dziś o poranku
    Pozdrowionka Wreszcie mi się udało kogoś upolować.
    A zatwardzenie w tym kierunku to normalka. Może jak skończą prace nad S8 to będzie lepiej.

Fajnie wygląda ta metaliczna wlepa na czarnym świecącym lakierze... ja muszę mojego szkodnika przeczyścić po zimie Specyfiki już kupiłem...
    Mi się udało po pracy na myjkę podjechać i trochę opłukać czarnulę - oczywiście tylko woda demineralizowana :-) A jutro na spokojnie przed blokiem pojadę z OPT NoRinse i będzie w miarę ok. Do zobaczyska na Toruńskiej 8)
  • miron1991
    Classic
    • 2011
    • 6

Witam serdecznie

mam octavie 1.6 sr silnik AKL i taki o to przewód jest urwany i niestety nie wiem co to za jaki po co on jest i gdzie wchodzi. z gory dziekuje za pomoc
    Załączone pliki

Komentarz

• Remark
      Ambiente
      • 2010
      • 108

Zamieszczone przez miron1991
      mam octavie 1.6 sr silnik AKL i taki o to przewód jest urwany i niestety nie wiem co to za jaki po co on jest i gdzie wchodzi

Witam.

Jak widać na załączonym zdjęciu , masz samochód z klimatyzacją (rurki wchodzące do zaworu rozprężnego) - tak więc przewód o który pytasz , to odprowadzenie skroplin z układu klimatyzacji (dokładnie z parownika)

Fabrycznie jest schowany pod matą wygłuszającą a wylot ma pod spodem samochodu - po za komorą silnika , ( mokra plama wodna pod samochodem po zatrzymaniu i krótkim postoju)

Przy sprawnej oczywiście i włączonej klimatyzacji.

Natomiast to wycięcie w macie wygłuszającej - brak tego fragmentu – oraz skrócony przewód świadczy o tym iż ktoś przeprowadzał jakieś naprawy lub inne eksperymenty. Tam właśnie w ścianie grodziowej umieszczony jest zawór odpływu wody (nic ciekawego) , i z niego właśnie po przez przewód odpływają wspomniane już wcześniej skropliny.

W twoim aucie przewód/wężyk/ ma wylot bezpośrednio na element układu wydechowego , nie dzieje się nic złego – masz trochę pary wodnej pod maską i woda „konserwuje” okoliczne części metalowe.

Przy okazji popraw to tak jak konstruktor zaprojektował zapoznaj się może z tym , ponieważ znany katalog nie pokazuje dokładnie tego elementu , znalezione w sieci:

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

Jeżeli u Ciebie nie jest tak samo , to na pewno bardzo podobnie – nic z tym nie rób skoro działa ( kapie woda ) , przedłóż tylko przewód/wężyk/ wyprowadzając go pod spód samochodu

Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...