[O1] Problem z odpaleniem O1 AGR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dray
    Classic
    • 2009
    • 19

odświeżam temat; chcę zamontować u siebie hak, ale tylko w celu przewożenia rowerów; uchwyt rowerowy w wersji bez świateł; czy zatem wiązka też jest konieczna?
    e39 530i + e46 320d
  • samtech84
    Elegance
    • 2008
    • 988
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Mam problem z odpaleniem silnika.

Wracałem sobie do domu wszystko działało normalnie.
    Podjechałem pod sklep zgasiłem silnik
    A po powrocie do samochodu niespodzianka silnika nie można odpalić.
    Telefon do przyjaciela holowanie do domu.
    Na spokojnie sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki i wszystko z nimi ok.

Objawy takie, że po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka od świec żarowych
    Można silnikiem kręcić ale ten nie odpala. Podpięcie vaga nie wchodzi w grę ponieważ komputer nie komunikuje się z silnikiem.
    Po podłączeniu na krótko napięcia z akumulatora na pompę wtryskową do n109 wszystko wraca do normy.
    Po przekręceniu kluczykiem zapala się na chwilę kontrolka świec i silnik daje się uruchomić.

Wszystko wskazuje na przerwę w obwodzie ale gdzie jej szukać?

Komentarz

• srubox
      Drive
      • 2007
      • 91

Szukaj kolego na drugi raz...tematow jest o tym problemie pelno...przekaznik 109,popraw luty i przeczysc go, powinno chodzic, jak nie to do wymiany. Problem rozwiazalem tak niejednokrotnie w kilku autach.

Komentarz

• samtech84
        Elegance
        • 2008
        • 988
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Przeszukałem całe forum ale nic nie znalazłem wszystko dotyczyło głównie awarii 109. Przekaźnik 100 % sprawny dla pewności przełożyłem z innego samochodu i efekt taki sam. Ogólnie jest tak że na bezpieczniku jest prąd i na przekaźniku również. Problem jest gdzieś indziej dlatego założyłem nowy temat. :wink:

Komentarz

• srubox
          Drive
          • 2007
          • 91

Mialem tez przypadek gdzie po umyciu auta zalało w podszybiu sterownik...wtedy tez nie zapalała sie kontrolka i nie chcial silnik zapalic.

Komentarz

• samtech84
            Elegance
            • 2008
            • 988
            • Octavia I (1U2)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Problem rozwiązany. Powodem usterki był zimny lut w sterowniku. Po prze lutowaniu połączeń problem z uruchomieniem znikł

Komentarz

• kiki
              Rider
              • 2010
              • 359

a w którym sterowniku i gdzie sie on znajduje - pytam na zapas - bo jesli mi się to zdarzy to warto wiedzieć

Komentarz

Pracuję...