Jakie żarówki ksenonowe do Octavii I ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matesz
    Classic
    • 2013
    • 22

Byłem w ASO na pomiarach i wg nich norma na tył to min 384 mm.
  • jarecki2000
    Ambiente
    • 2011
    • 119

Mam pytanie, może głupie, ale nigdy nie miałem auta z ksenonami

Posiadam Octavie 1 i ma taki problem iż jeden ksenon powoli się wypala. Nie chciałbym korzystać z usług ASO, aby nie zbankrutować i postanowiłem poszukać żarówek sam. I tu pojawia się moje pytanie, na stronie Intercarsu, żarówka do tego modelu kosztuje prawie 390zl, na Allegro znalazłem chyba takie same za 179.- i 85.- ( linki poniżej). Mam pytanie, czym one się różnią i jakie żarówki powinienem kupić i co najważniejsze, czy jest jakaś specjalna procedura wymiany żarówek ksenonowych?

Żarówka 1

Żarówka 2

Z góry dziękuje za pomoc

Komentarz

• Mistel
      Classic
      • 2010
      • 14

Witam
      Ja swego czasu kupiłem Philipsy ok 100 za szt mnie kosztowały. ale nie byłem zadowolony.
      Miały się rozświetlić po ok40 godz ale niestety im się nie udało
      To tylko moje zdanie ale jak chcesz żeby dobrze oświetlały to prędzej te za 180 PLN
      Te tańsze mają nawet kolorowe pręciki z czym w oryginałach się nie spotkałem.
      Pozdrawiam
      LAURIN & KLEMENT

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

jarecki2000, http://www.oswietlenia.com/category/zarowki-xenonowe
        Sprawdzony sprzedawca. Masz budżet, znajdziesz coś dla siebie, tylko nie oczekuj cudów z Philipsa za kilkadziesiąt złotych. Masz w ofercie BestLook dobre żarówki GE za 105 PLN. Tak jak w przypadku każdej żarówki, nie trzymaj za "szkło".
        Poza tym jak się ma ksenonki trzeba liczyć się z większym wydatkiem czasami i nie oszczędzać bo sumarycznie i tak przepłacisz.

Komentarz

• Tomaszek
          RS
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1545
          • Citroen

Polecam bardzo Osramy Xenarc....moim zdanie chyba w tej chwili najlepsze na rynku,a u tego sprzedawcy cena rewelacyjna ja płaciłem po znajomosciach kolegi z forum w tym roku prawie 200 i byłem z ceny bardzo zadowolony
          Z jakości towaru oczywiście też

Komentarz

• jarecki2000
            Ambiente
            • 2011
            • 119

Dziękuje wam za pomoc, jeśli chodzi o kwestii oszczędności, zdaje sobie sprawę, że ksenony są droższe w "utrzymaniu" ale coś za coś. Chodziło mi bardziej o kwestie, które będą lepsze.

Mam jeszcze takie pytanie, zauważyłem, ze nie działają mi światła przeciwmgielne, przód i tył. Po wyciągnięciu przełącznika, nie zapalają się kontrolni na desce rozdzielczej, oraz nie świecą się światła przód i tył. Czy ktoś miał może podobny problem? Bo nie wiem, czy to kwestia instalacji, przełącznika, czy może jeszcze czegoś innego.

Komentarz

• madden
              Ambiente
              • 2010
              • 106

Ja kupiłem GE Xensation za 110/szt. na Bartyckiej. Też się motałem na początku pomiędzy nimi a oryginalnymi Philipsami. Sprzedawca powiedział, że GE mają ok 20-30% krótszą żywotność, więc przy moich przebiegach nie opłaca się mi kupować Philipsów. Świecą bardzo dobrze (w porównaniu do 6000K made in China które miałem w reflektorach jak je kupiłem).
              Spalanie:

Komentarz

• jarecki2000
                Ambiente
                • 2011
                • 119

Dzięki wam za rade i pomoc.

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

jarecki2000, klika się "pomógł" :wink:
                  madden, oni już się przenieśli na Wał Miedzeszyński.

Komentarz

• majuDJ
                    Rider
                    • 2012
                    • 464

Odkopuje temat , gdzie w Warszawie można kupić dobre i pewne zarówki ksenonowe do Octavii 1 ? Jakiego typu tam wchodzą zarówki? Jakie polecacie, które wytrzymują najdłużej?
                    http://www.euromove.pl

Komentarz

• wymiatacz00
                      Classic
                      • 2011
                      • 27

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

może pomoże

Komentarz

Pracuję...