tylni zderzak super przedni średni, być może z normalnym grilem będzie lepiej
Spryskiwacze przedniej szyby - słabo spryskuja Octawia II.
Zwiń
X
-
Spryskiwacze przedniej szyby - słabo spryskuja Octawia II.
Witam wszystkich
Mam pytanie dotyczące spryskiwaczy szyby przedniej w Octawi II 1.9 TDI 2009rok. Pare dni temu zauważyłem że spryskiwacz po stronie kierowcy słabo spryskuje tzn leje wode- myślę że tak to można nazwac. Wczoraj zauważyłem to samo na drugim spryskiwaczu. Sprawdziłem dysze i wyglądaja ok, płyn w zbiorniku ok.
Zastanawiam sie czy to wina pompki - za małe ciśnienie, ale nie jestem pewien.
Proszę o wskazówki.
Z góry dziękuje.
-
-
A ja Ci kolego radzę wyciągnąć spryski, następnie szpilką delikatnie oczyścić otwór kolejno podpiąć do pompki samochodowej... Jeśli nie pomoże za pierwszym razem to powtórz. U mnie pomogło. Tzn. rok temu kupiłem ori spryskiwacze szyby w ASO (różniły się delikatnie niż te, które miałem - zachowałem je na przyszłość). Po ok roku zaczęły się zatykać, tych z ASO nie dało się przeczyścić dobrze, ale stare ori po czyszczeniu śmigają już 3 miesiąc idealnie...
Komentarz
-
-
Wyciągnij spryskiwacz, poprzez mocne pociągniecie, odepnij przewód i przeczyść igłą, wymyj dobrze i po paru razach powinno być oki.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez KulfonPUżywam Psik-Psika letniego od wiosny, wlałem już kilka zbiorników i żadnych problemów z galaretką...
Szczerze to mnie trochę zmartwiłeś bo wydawało mi się że Psik-Psik to jeden z lepszych płynów do spryskiwaczy szczególnie jeśli porównać jakość\ilość do ceny.
Poza nim czasem kupuję na Orlenie płyn...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulfonPSzczerze to mnie trochę zmartwiłeś bo wydawało mi się że Psik-Psik to jeden z lepszych płynów do spryskiwaczy szczególnie jeśli porównać jakość\ilość do ceny.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Moja podpowiedzz na uniknięcie tego typu problemów: poprostu od 12 już lat używam w lato zawsze czystą wodę z kranu, nic więcej. Żadnych kłopotów z wycieraczkami, szybami i dyszami. Te wszystkie "czarodziejskie" płyny, to tylko wyrywanie pieniędzy od kupujacych.
Jeżeli nazabija się trochę much, to można to zmyć na świeżo zwykła wodą ze spryskiwaczy.
Jeżeli po jakimś czasie np, tydzień, miesiąc, szyba trochę szorstka od zabitych owadów, no to poprostu należy ją wymyć zwykłą szmatą, nawet tylko wodą, i to wystarczy. "Siła myjąca" szmaty jest dużo lepsza od wycieraczek. Z moich dotychczasowych "doświadczeń" wynika, że takie mycie potrzebne jest najwyżej dwa, trzy razy w sezonie, i po co zawracać głowę jakimiś płynami.
Komentarz
-
Komentarz