kierunkowskaz depo ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _QMAN_
    Drive
    • 2011
    • 93

kierunkowskaz depo ?

Zamieszczone przez kamil92x
    Spoko tylko wcześniej daj znac żebym szkoły wtedy nie miał
    ustawimy sie zapewne wieczorem ale odpowiednio wczesniej sie odezwe

* MOJA CZARNA PERŁA *
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

kierunkowskaz depo ?

Witam
    Jak w temacie, mam pytanie jaka jest roznica pomiedzy oryginalnym kierunkiem a tym firmy depo czyli zamiennikiem ? ostatnio mialem stluczke i wlasnie mam zbity kierunek lekko wgnieciony blotnik, i przerysowany zderzak, takze male obrazenia, ale zastanawiam sie wlasnie jaka jest roznica pomiedzy w/w elementem w oryginale a w zamienniku. Dodam jeszcze ze PZU policzyla mi za ten element tj. kierunkowskaz 25 zl wlasnie jako zamiennik.
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

no ja jeden z przodu mam depo bo po wymontowaniu pewnego razu spadl mi, wiec kupilem zamiennik depo.
      1) dopoki nie popatrzysz z bliska i nie ujrzysz nazwy to roznicy nie dojrzysz zadnej, jest identyczny, tak samo ladnie przezroczysty (bo mam Clear'a) taka sama struktura wewnatrz. Jego cena faktycznie ok 25 zl w sklepie
      2) jedno tylko "ale" przy moim akurat chwilke siedzialem by dobrze dolegal, ale ni cholery nie moglem go tak skrecic, nie wiem czemu odstawal delikatnie od blotnika a za blisko byl zderzaka. Moze nikt by nie widzial, ale mnie to wkurzalo, wiec poprostu dolozylem pod spod uszelke ze starego kierunku aby lekko go wypychala ku gorze i jest ok.

Ale swoja droga to jest skurwysynstwo, zeby dostac oddawac poszkodowanemu zamiennik, jesli mial oryginal bo auto przekracza jakis tam wiek, czy co tam jeszcze wymyslaja.

[ Dodano: Pią 02 Wrz, 11 14:16 ]
      sorki pomieszalem z tym ze odstawal, uszczelke dolozylem pomiedzy kierunkiem (przeciez tam jest uszczelka), a blotnikiem bo zdaje sie tam bylo za blisko, a od zderzaka odstawal za bardzo. ale co ktorys zamiennik taki musi sie trafic, ogolnie jak pisalem teraz jest ok.

Komentarz

• radekgw
        L&K
        • 2010
        • 1182

Dzieki bardzo golas, w takim razie prawdpodobnie go wezme, jak nie znajde gdzies uzywki. Z tym co powiedziales zgadzam sie to jest skurwysynstwo, bo place za ubezpieczenie 2k, czyli 1/8 ceny auta a licza mi wszystko w zamiennikach, najwyzej odwolanie napisze to moze dorzuca pare groszy.

Komentarz

• dklog
          Rider
          • 2011
          • 446
          • Octavia III combi (5E5)
          • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Podejrzewam, że poproszą Cię o fakture, do wysokości której wyrównają ci różnice.
          Chyba, że wykupiłeś jakąś tańszą opcje ubezpieczenia z zamiennikami.
          pozdrawiam

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

to idzie z oc sprawcy nie z ac. Nie robie bezgotkowo, bo mam i zderzak i blotnik w kolorze, takze nikt nie bedzie mi nic malowac, ale mogliby chociaz dac normalne kwoty za czesci, jedynie lampe policzyli normalnie 199 zl ;]

Komentarz

nie bierz uzywki chyba ze wyglada jak nowka bo te zamienniki sa niemal identyczne.

Komentarz

• radekgw
                L&K
                • 2010
                • 1182

juz kupilem za 26 zl made in taiwan dzieki za pomoc

Komentarz

• sebas101
                  Drive
                  • 2009
                  • 58

Moje kierunki Depo po 6 miesiącach ostro zżółkły tak że nie polecam

Komentarz

mam tego Depo juz prawie rok i nic takiego nie zaszlo, jest czysciutki jak w dniu kiedy kupilem. byc moze trafiles na te felerne, a moze zupelnie z innych powodow pozolkly

Komentarz

• madden
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 106

Ja kupiłem DEPO "testowo" bo oryginał jeszcze przez poprzednika był klejony (parował), a potem drugi raz przeze mnie (przeźroczysty poxipol, który zżółkł po pół roku), i wyglądał suma summarum tragicznie. Mi DEPO nie podszedł - szpara przy błotniku była ze 2mm (oryginał 0,5 mm), a do tego uszczelkę na wstępie musiałem przykleić bo odeszła. Włączając awaryjne przy ścianie dało się zauważyć zupełnie inne rozpraszanie światła względem oryginału po drugiej stronie. Jako, że nie mogę znieść prowizorek i bolą mnie takie detale to kupiłem jednak oryginał za 75 zł+wysyłka.
                      Spalanie:

Komentarz

Pracuję...