Przy przeprowadzce jeździłem Octą kolegi na 17" z takimi oponami, jak Ty i ze sprężynami -30 i było ok. Nic nie obcierało przy załadowanym aucie, także mogę powiedzieć, że takie obniżenie jest ok. :wink:
modul elektryczny drzwi tylnich
Zwiń
X
-
modul elektryczny drzwi tylnich
Witam, po przeskanowaniu elektryki uzyskałem, że mam błąd tylnich drzwi prawych, wrzucę co otrzymałem:
72-Door, Rear Right -- Status: Malfunction 0010
3 Faults Found:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
00123 - Outside Warning Light/Door exit Light; Rear Right
012 - Electrical Fault in Circuit
00103 - Right Rear Interior Locking Button (E311)
008 - Implausible Signal
Co może być przyczyną tych błędów, jak to odpowiednio zakodować, dodam, że nie da się zaprogramować automatycznego zamykania szyby(mocne naciśnięcie guzika - szyba się opuszcza, podnosi do końca) No i zaistniało to po wizycie w ASO gdzie programowali mi moduł w lewych tylnich drzwiach (tam szyba chodziła odwrotnie niż przycisk. Jeszcze jedno, lewy moduł tylni ma inne oznaczenie kodowania niż prawy, natomiast przedni prawy i lewy ma takie same oznaczenia kodowania. Pomoże mi ktoś w tym temacie?
-
-
greg44, to jest błąd softu w sterowniku drzwi ( pewnie zakodowanie tak jak lewych nic nie da, ale możesz spróbować ). Prawdopodobnie ASO zrobiło jakiś błąd przy wgrywaniu softu do sterownika w lewych drzwiach i to jest skutek. Jedź do ASO niech poprawiają ( o ile pamiętam to soft trzeba wgrać do obu drzwi jednocześnie ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44jak spieprzyli.
wymieniali ci czy była naprawa blacharska?
masz zakodowane doświetlenie lampką(która występuje tylko w przednich drzwiach) i jakieś zwarcieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Nie, rozładował mi się akumulator, stał na parkingu kilka dni, i najprawdopodobniej była otwarta kalpa bagażnika, zauważyłem że jak u mnie włączony alarm to po otwarciu tylnej kalpy światła w bagażniku nie gasną (drzwi nadal zamknięte). To rozładowało powoli akumulator, po naładowaniu wszystko działało poprawnie (chyba) oprócz szyby tylnej, która działała na odwrót. No i udałem się do ASO w celu zaprogramowania, no i zauważyłem, że z prawą jest kicha. Miał ktoś coś takiego?
Komentarz
-
-
greg44, złe kodowanie nie ma nic wspólnego z rozładowaniem akku
od tego sie to nie porobiło
mogło "zapomnieć" domykania, ale to w instrukcji masz napisane jak sie "uczy" szybę samemu
zwarcie to pewnie uszkodzenie instalacji - jak znam życie gdzieś w przełazieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
greg44 to rozkodowanie drzwi jest spowodowane rozładowaniem się aku. Jest podobno jakiś błąd w sofcie tych sterowników w tylnych drzwiach. Zobacz TUTAJ kolega miał prawie identyczny problem.
EDIT
Jakby ASO nie wiedziało "o co kaman" to powiedz im niech poszukają informacji technicznej TPI 2016581/4Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz