Witam, jestem właścicielem Octavii I i mam drobny problem. Po odebraniu auta od mechanika gdzie naprawiane było sprzęgło zaczął szwankować centralny zamek. Problem polega na tym, że po odryglowaniu zamka, mimo otwarcia drzwi kierowcy zamek po parunastu sekundach i tak samoczynnie się zamyka. Czym może to być spowodowane? Czy po naprawie np. w trakcie podpinania kabli może coś się zresetowało, nie wiem? Usterka ta występuje po tym, jak wyjmowana była skrzynia biegów, czyli wnioskuję, że może jakaś kostka, złączka czy inna pierdoła po odłączeniu i ponownym podłączeniu nie pracuje tak, jak powinna, czyli po otwarciu ww. drzwi zamek nie otwiera się "na stałe".
Liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję.
Dzięki za linki Biszczu, ale tak jak wspomniałem, zaczęło szwankować po wyjmowaniu skrzyni. Nigdy wcześniej nie było żadnych, nawet najdrobniejszych problemów, dlatego przypuszczam, że może coś nie tak jest podłączone, poluzowane czy coś w tym stylu.
octaviapro, jak masz możliwość to podłącz vaga i sprawdź błędy w module komfortu,na pewno jakieś będą i napisz to będzie wiadomo na co poradzić tobie.ok
pozdro :szeroki_usmiech
Komentarz