Witam!!!
Mam u siebie problem z alarmem. Nie działa mi mikrostyk w drzwiach kierowcy. Mam zamiar go wymienić jak będę miał więcej czasu. Lektura tematu już przeczytana i myślę że dam radę ew. wymienię cały zamek. W chwili obecnej mam problem z alarmem bo mi ciągle zamyka drzwi po ok. 30 sek od otwarcia auta. Ponadto po wyłączeniu silnika od razu alarm się uzbraja. Na pewno to zachowanie wynika z uszkodzenia w/w mikrostyka. Chcę czasowo wyłączyć alarm bo mnie denerwuje jego zachowanie.
Pod maską znalazłem takie coś:
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Jest to chyba centralka alarmu i jest tam jakby stacyjka, która pewnie służy do dezaktywacji alarmu. Jednakże jest ona pod folią ochronną i wolę zapytać na forum niż coś niepotrzebnie uszkodzić.
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Czy wskazana przeze mnie centralka może służyć do wyłączania działania alarmu? Nie mam instrukcji do alarmu i nie wiem czy dobrze postępuję. Czy ktoś ma taki sam system i może coś doradzić?
To masz tylko syrenke i przekręcenie kluczyka nie zdeaktywuje działania innych funkcji zabezpieczających. Ale fajnie że znasz model tego alarmu- znajdź ulotke(nawet na necie gdzieś) i zobacz jak się wyłącza te funkcje, czyli zamykanie po ruszaniu i zamykanie po 30 sekundach i bądź uważny przy obu funkcjach łatwo zatrzanąć klucze w aucie, po mojemu mikrostyk ma mały wpływ na działanie centralki sterujęcaj :!: :diabelski_usmiech
Komentarz