Zamieszczone przez rufus295
[Inne] Parujace swialo przeciwmgielne w fabii 2 Fl
Zwiń
X
-
[Inne] Parujace swialo przeciwmgielne w fabii 2 Fl
witam
zauważyłem ze paruje mi prawy reflektor przeciwmgielny w fabii 2 FL
auto ma niecaly rok
pojechalem ze tym na serwis . pokazuje.. a pan.. oooooo rzeczywiscie
obejzal czy nigdzie nie przypieprzylem przodem i stwierdzil ze umowi mnie na wizyte
dzis przyjechalem na wizyte. mechanik rozlozyl ten reflektor przeciwmgielny obejzal i złożył .
pan z serwisu powiedzial ze nic nie moga zrobic bo skoda wydala takie zalecenie.
i mi je pokazuje
mniej wiecej ( pisane jak dla debili) , brzmialo ono tak
"poniewaz silnik pracuje cieplo ktore od niego idzie powoduje roznice temp i prawa fizyki (doslownie) powoduja skraplanie i parowanie reflektora . " - mniej wiecej tak
i koncowka podkreslona czcionka "nie podlega to usłudze gwarancyjnej"
jak to zobaczylem najpierw szczerze zasmialem sie panu w twarz . potem pytam czemu fizyka dotyczy jednego reflektora. a on ze szczerym przekonaniem ze
" moze pan auto stawia prawa strona na trawie"
to ja ze stoi w garazu
wtedy skapitulowal i powiedzial ze tak sie dzieje . nawiecej w superbach i nic nie moga przez to rozporzadzenie skody zrobic
powiedzial ze cytuje " niech pan jezdzi , teraz idzie zima jak panu sie zbierze (dokladny cytat) zajebiscie duzo wody ze beda widoczne krople lub bedzie stala to zrobimy zdjecia i wyslemy zapytanie do skody"
rece mi opadly
co ciekawe zarzadzenie to obejmuje kraje ue i nie tylko poza o ile dobrze pamietam czechami ,niemcami,GB i szwecja. (czyli jak by tak powiedzieli niemcowi to by ich wysmial i jeszcze przypieprzyli by im kare ze stwarzają zagrożenie bezpieczenstwa) bo przeciez taka zaparowana czy zmoczona lampa nie spelnia swojego zadania)
panowie co robic dalej w naszym pieknym kraju?
od razu uderzac do rzecznika praw konsumenta? czy czekac jak bede mial wiaderko wody w reflektorze?
zaczynam myslec ze gwarancja na nowy samochod to w naszym kraju fikcja
-
Komentarz