i jak mnie pamiec nie myli to pomaranczowy kierunek ale to pikuś pasuja P&P wymiana tez nie skomplikowana wiec powodzenia
Duże wskazania komputera=duże spalanie + odpalanie za zimnym
Zwiń
X
-
Duże wskazania komputera=duże spalanie + odpalanie za zimnym
Witam !
Mam problem z Octavią 1.9TDI 110KM ASV 2000r 380k przebiegu.
Więc tak na tygodniu padła turbina od strony gorącej, wymieniona na drugą działa. Ale wcześniej już był problem z wskazaniami komputera więc stojąc np: w korku czy na światłach komputer pokazuje spalanie chwilowe na poziome 8.8l/100km 3.2l/100km itp. Kiedyś wskazywało 0.6l/100km -0.8l/100km. Kiedyś samochód spalał w granicach 4,5l-5,3l na 100km a teraz ledwo co można zejść poniżej 5,5l/100km Ciśnienie na cylindrach mierzone i na każdym jest po 18atm (serwisowo jest 19atm wiec jest chyba dobrze ? ) Na dodatek palenie z rana trzeba sporo nakręcić rozrusznikiem gdzieś z 7s (na zimnym silniku) o ciepłym już nie mówię bo to już porażka, jedynie gdy odepnę czujnik temperatury to pali od strzała (wtedy dostaje dawkę paliwa jak przy -40* ? ) czy ciepły czy zimny. VAG nie pokazuje błędów.
Czy to objawy że kończy się już pompa wtryskowa ?
Wtryski zmienianie i bez róznicy.
Pomocy bo już nie wyrabiam z tym samochodem :roll:
-
-
Powinno byc dla ASV 50-54 o ile dobrze pamietam.
Inna sprawa, przychodzi mi na mysl, ze jesli katy beda ok, to sprawdz ( gdy silnik jest absolutnie zimny ) temp. paliwa - musi byc taka sama jak otoczenia. Moze byc tak, ze padl ten czujnik, raz juz widzialem, ze byly z tym jaja. Czujnik kosztuje kolo 50paru zlotych, ale wymiana jest z d... bo jakis trojkatny klucz jest potrzebny.
No i mozna sprobowac zalac srodek do czyszczenia ukladu paliwowego - zaszkodzic nie zaszkodzi, a moze pomocByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz