[O1] Ile kosztuje wymiana parownika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackiy
    Classic
    • 2010
    • 4

Ale chłopaki mieszacie :szeroki_usmiech
    Oczywiście dla mnie to nie problem, ani nie muszę nikogo przewijać a i w domu jeszcze się ze mną trochę liczą
    Może być 16 maja. Do zjazdu w Komornikach nie mam blisko ale autostradą dojadę trzy razy szybciej niż do M1 czy innych dotychczasowych miejsc.
    Jak dobrze namówicie kolegę Walt to pokaże Wam fajny nabytek (o ile to coś kupi) :roll:
    a jak załatwimy chwilowe zastępstwo Wojtasowi to może też przyjedzie
  • dobryDj
    Classic
    • 2009
    • 2

Witam. Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana lub czyszczenie parownika w O1 w ASO?

Komentarz

• K_Popiel
      Rider
      • 2010
      • 608

Najprościej będzie chyba zadzwonić do ASO i się zorientować. Co się dzieje że musisz wymieniać ? ewentualnie czyścić ?
      // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
      ------------------------------------------------------

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

A po co z tym do ASO ??

Jedzie sie do gazownika. Generalnie wymiana to odkrecenie kilku srubek, wezy, przewodow elektrycznych i skrecenie ponownie tego.

Z rozebraniem, w celu oczyszczenia i wymiany membran jest troche wiecej zabawy.

Nie zmienia to faktu, ze i po jednym i drugim zabiegu trzeba ustawic parownik, a tego raczej sam w domu nie zrobisz (chociaz majac VAGa i kontrolujac lambde jakos mozna sie pomeczyc)
        Spritmonitor.de

Komentarz

• dobryDj
          Classic
          • 2009
          • 2

Strasznie śmierdzi mi z nawiewów zarówno przy włączonej klimie jak i wyłączonej. W ASO odgrzybiali i nic nie pomogło. Pytałem co to może być to powiedzieli że nie wiedzą, najlepiej zostawić samochód i będą szukali przyczyny.

Komentarz

• Northeusz
            RS
            • 2010
            • 1677
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez dobryDj
            Strasznie śmierdzi mi z nawiewów zarówno przy włączonej klimie jak i wyłączonej. W ASO odgrzybiali i nic nie pomogło. Pytałem co to może być to powiedzieli że nie wiedzą, najlepiej zostawić samochód i będą szukali przyczyny.
            Nie wiem jaki tam jest dokładnie, ale powinieneś się zmieścić w kilku stówkach. Do tego dochodzi jeszcze czynnik cenowy ASO . Jak czujesz gaz z nawiewów to lepiej jedź jak najszybciej na szukanie tej przyczyny. Czasami wystarczy, że zacisk na którymś wężyku się poluzuje i efekt jest taki jak opisujesz. Nie musi być to od razu reduktor. Jeśli nie musisz to nie jedź do ASO, powinno być taniej i być może lepiej .
            Pozdrawiam
            Northeusz

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Tak czytam i zaczynam sie zastanawiac jaki parownik kolega chce naprawiac (czyscic) tu chyba chodzi o klimatyzacje :lol:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• K_Popiel
                Rider
                • 2010
                • 608

Myślę że najlepiej będzie poszukać w okolicy fachowca od klimy i do niego uderzyć z problemem, może ktoś z Twoich okolic już korzystał z podobnych usług i będzie Ci mógł coś polecić.
                // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
                ------------------------------------------------------

Komentarz

• Northeusz
                  RS
                  • 2010
                  • 1677
                  • Octavia I (1U2)
                  • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                  Tak czytam i zaczynam sie zastanawiac jaki parownik kolega chce naprawiac (czyscic) tu chyba chodzi o klimatyzacje :lol:
                  Jeśli to gaz czuc, to jest to dosyć charakterystyczny zapach, więc znalezienie przyczyny nie powinno być kłopotliwe - czy klima, czy instalacja.
                  Pozdrawiam
                  Northeusz

Komentarz

• grzesiu2400
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 193
                    • Octavia I (1U2)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Jeśli czuć gaz z nawiewów to możliwe że jakiś elektrozawór klęka może i ten w parowniku. Czy bardziej jest czuć ten gaz przy odpalaniu? Jeśli w czasie jazdy zapach gazu zanika to obstawiam że to może być to. Z własnego doświadczenia piszę :szeroki_usmiech

Komentarz

• Acio
                      Drive
                      • 2011
                      • 64

A mam małe zapytanie, jaką masz zamontowaną instalkę ?? Będzie łatwiej cokolwiek powiedzieć.
                      Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

Pracuję...