Pisk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrzej_lysy
    Classic
    • 2013
    • 3

Pisk

Zamieszczone przez mirek_p11
    ale znacznie dłużej
    zamówiłem w poniedziałek, przyszło dzisiaj, tyle że ja miałem 0,4kg ale i tak z opcją free shipping
  • aleksandrak29
    Classic
    • 2011
    • 3

Pisk

Witam serdecznie.Postanowiłam zarejestrować się na forum ze względu na problem który sie pojawiła dwa miesiące temu, do tej pory nikt nie radzi sobie z tym zresztą mechanicy uważają, że jako kobieta trochę przesadzam.Dwa miesiące temu zaczeło piszczeć mi coś w tylnim kole, stwierdzono klocki więc wymieniłam, pisk jednak wciąz był wiec mechanik wymienił przednie klocki.Ostatnia wymiana odbyła sie tzry tyg, temu a w kole jak piszczało tak piszczy.Wszyscy mądrzy twierdza, że to klocki które się jeszcze nie ułożyły.Co mnie ciekawi w tym wszystkim, piszczenie pojawia się dopiero po około 20 przejechanych kilometrach i pzrstaje jak hamuje.Dla mnie to jakaś parodia, poniewaz w ten sposób auto może mi się doszczętnie rozkwaczyć a mechanicy???tylko biora pieniądze.Taka mała śmieszna sprawa na koniec mojej historii, pojechałam na przegląd techniczny i poinformowałam Pana o istniejącym problemie....powiedział mi cytuje " jesli piszczy to penie myszy, a najlepiej sprzedac i kupic nowe auto" haha pomyślałam kolejny błazen .mam nadzieje, że znajdzie się jakaś osoba która będzie potrafiła pomóc mi w rozwiązaniu tego " PISZCZENIA "Pozdrawiam Ola [/b]

Komentarz

• Sebastian_M26
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1823
      • Superb II (3T4)

Klocek ciągle ociera o tarczę i jak się rozgrzeje zaczyna popiskiwać.
      Wymienić jarzma i zaciski.
      Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

a sprawdzalas w opcji "szukaj" :?:
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• ROBAL_26
          RS
          • 2010
          • 2324
          • Octavia I combi (1U5)
          • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

ja podejrzewałbym łożysko .
          Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• huberto44
            Rider
            • 2011
            • 333

Ja bym nie powiedział, że to łożysko. Ono huczy a nie piszczy jeśli jest już na finiszu. Spróbuj z tymi zaciskami jak wspomniał wcześniej kolega.

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

aleksandrak29, piszczy Ci zacisk. Sprawdź czy jest dobrze zrobiony i czy klocki są włożone prawidłowo
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• xxxmikey
                Rider
                • 2010
                • 351

Biszczu dobrz prawi. Niech ktoś ogarnięty sprawdzi co tam się dzieje - czyszczenie, smarowanie, tłoczki, blaszki... Jesteś z Poznania, w razie czego mogę polecić kilka osób. jakby co, zapraszam na PW.
                Moja toczka -> tu

Komentarz

• aleksandrak29
                  Classic
                  • 2011
                  • 3

dziękuje chłopaki....w razie problemów bede pisac...i oczywiscie auto pojdzie do mechanika na kilka poprawek. :wink:
                  Potrzebuje często pomocy ze strony mężczyzny w temacie auta są to sprawy które nie daja mi spokoju.

Komentarz

• grzegorzocta
                    Classic
                    • 2011
                    • 1

witam, mam ten sam problem od pewnego czasua mianowicie pisk w tylnym kole, a musze powiedziec, ze jestem po dwukrotnej wizycie u mechanika. dzisiaj odebralem samochod a tu zunk, znow to samo. jestem strasznie zniesmaczony. w poniedzialek znow powrot do mechanika ale juz pewno innego bo tenn ostatni patyrak pewnie nie wie co dolega. a jak u ciebie aleksandrak29, naprawione, napisz co bylo przyczyna, moze sie przydac . pozdrawiam

Komentarz

• Damian_krk
                      Classic
                      • 2011
                      • 33

czasami sie zdarza ze tarcza kotwiczna jest za blisko tarczy hamulcowej i jak hamulce sie rozgrzeją to ta osłonka ociera o tarcze, na samym początku sprawdził bym to, później zeszlifował bym ranty z tarcz hamulcowych i zrobił lekom faskę na klockach.

Komentarz

Pracuję...