[O1] Uszkodzona antena od radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sparrow_spiska
    Classic
    • 2011
    • 28

szkoda, to juz nie w 105 na seryjnym turbo i pompkach Nie ujedzie niestety
  • efish
    Ambiente
    • 2010
    • 136

Ostatnio przewoziłem na dachu ( kombi) płyty gipsowo-kartonowe i zamiast odkręcić antenę, przygniotłem ją płytą. Po włączeniu radia odbiór jest kiepski, czy istnieje możliwość naprawy anteny ?
    pozdrawiam
    EFISH

Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)

Komentarz

• innova
      Rider
      • 2011
      • 554

samo przygniecenie anteny nie powinno skutkować jej uszkodzeniem albo drastycznym uszkodzeniem ale jest możliwe (ale mi traktat filozoficzny wyszedł)

ja bym nie kombinował i nie dociekał czy drut w bacie uległ zerwaniu czy też uszkodzeniu czy może zalała się stopka antena po tym jak została mechanicznie dociśnięta i poruszona, tylko po prostu zakupił kolejną antenę w całości. Koszt anteny Cię nie zabije (30-45PLN) a wymianę możesz przeprowadzić samodzielnie. Na forum wiele osób opisywało to, jak się dobrać do anteny w przypadku O2, podejrzewam że przypadek O1 jest również dobrze opisany. Zakupując antenę pamiętaj, iż ta powinna mieć wzmacniacz wewnątrz (czyli wybierz wariant ze wzmacniaczem niezależnie czy Twoje radio wystawia zasilanie czy też nie - antena ma by-pass na wypadek gdyby nie wystawiało). Natomiast nie wiem jak u Ciebie jest podawane zasilanie na wzmacniacz gdyż są dwie opcje:
      1) po kablu radiowym (jedno z powszechniejszych rozwiązań)
      2) dodatkowy przewód +12V w kolorze czerwonym biegnący do anteny równolegle z przewodem antenowym

najszybciej się dowiesz jak zajrzysz i naocznie stwierdzisz który wariant jest zastosowany u Ciebie obecnie
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

Pracuję...