likoss, mi również wydaje się, że na zwykłym ON lepiej mi się jeździ. A ten diesel fuel sruel to pewnie "chłyt martekingowy" Jakoś nie wierzę, że taki duży koncern paliwowy redukowałby sobie przychody ze sprzedaży robiąc "dobrze" klientowi.
[Inne] S2 Cotygodniowe wyważanie kół przednich
Zwiń
X
-
[Inne] S2 Cotygodniowe wyważanie kół przednich
Jak pewnie wiecie walczę z drganiami w moim S2 od dawna.
Ostatnio jednak zauważyłem że po wyważeniu kół jest ok przez pare dni ale potem już nie.
Zawsze jak jadę sprawdzić to okazuje się żę przednie koła stały się niewyważone, a tył jest ok. Ostatnio specialnie jeździłem ostrożnie - nie wjechałem w żadną dzurę ani nawet nierówność i bach +5 i+10 gr na jednym i +10 +15 na drugim.
Czy to możliwe że by amortyzator mi taki numer robił?
No i co się rozważa: opona czy felga ( nie chce mi sie wierzyć żeby w trakcie normalnej jazdy koło robiło się jajowate!) ?
Pomocy!
-
-
JOY, 5/10gr to nie tragedia ale 15 już może coś stanowić. rozważa się opona z felgą , jest to jakby całość po zmontowaniu. kurde , ale masz przeboje .., tam continentale masz ? próbowałeś inne koła z innego auta ? miał kiedyś klient problem taki sam z excellencami ale były chińskiej produkcji jak pamiętam..
cholera , po dotykał bym tych Twoich opon po swojemu...,ale pewnie nic bym nie odkrył skoro inni próbowali :? ..
z jakiego miasta pochodzisz? może jakiś znajomy ma tam zakład..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JOYAcha zastanawiam się czy to możliwe żeby opona zmieniła swe położenie wzgledem felgi?
Chyba jeszcze to oznacze.
Zamieszczone przez JOYZawsze jak jadę sprawdzić to okazuje się żę przednie koła stały się niewyważone, a tył jest ok.
Komentarz
-
-
Byłem sprawdzić geometrię i okazało się że się jednak zbieżność rozjechała.
Sprawdzę za tydzień jak efekt na przodzie, jak się znowu zrobią niewyważone to mam już w zanadzrzu 2 nowe koła i nowe fele.
MAm 2 zaprzyjaźnione warsztaty oponiarskie, ale to nie może być wina wyważania bo ciężarki się nie gubią, a przez pare dni zawsze było OK.
Komentarz
-
Komentarz