[O1] Wentylator?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dareczek82
    Classic
    • 2007
    • 25

[O1] Wentylator?

do sprzedania przeznaczony do silnika 2,0 TDI PD 140 KM

polecam fajna alternatywa do auta na gwarancji

cena 220 zł plus wysyłka

pw lub 698 69 31 84
  • b707
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1272

[O1] Wentylator?

Podjeżdżam [całe szczęście] pod dom dzisiaj wieczorem i nagle coś mi piszczy... patrze a to temperatura czynnika chłodzącego. Wskaźnik przy 130 :roll:
    Pierwsza diagnoza padł wentylator bo od pewnego czasu chodził dość głośno i wył nie typowo.
    Maska w górę i faktycznie stoi. Zakręciłem nim łapą i nic.

Po pewnym czasie wykręciłem dziada by mieć pewność co kupić. Ale w domu mnie podkusiło i go przed chwila podpiąłem pod zasilacz... pyk dmucha jak ta lala.

Teraz mam zagwostkę... czy to możliwe że np stanęły szczotki w silniku i winny jest jednak stary wentylator... a podczas niesienia go w wyniku wstrząsów się odblokował? Czy może problem leży gdzieś indziej? Jutro zamontuje go z powrotem. I zobaczę czy tym razem zadziała. Sprawdzę też bezpiecznik. Jeżeli jednak by nie dział to będę wdzięczny za sugestie co to może być.
    pzdr

[ Dodano: Wto 04 Paź, 11 22:18 ]
    BTW ktoś wie gdzie jest bezpiecznik od wentylatora?
    Adam

Komentarz

• 13karolss
      Ambiente
      • 2010
      • 199

tutaj masz opis bezpiecznikow

karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• mroko
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 659
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Bepiecznik od wentylatora jest na akumulatorze. Jak będziesz go sprawdzał to wyjmnij go i zobacz czy nie ma upalonych nóżek.
        Szczotki w wentylatorze mogły się zawiesić ale mógł również pasć czujnik w chłodnicy odpowidzialny za włączanie wentylatora.
        Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

Pracuję...