Dzis zauważyłem przy otwieraniu auta od strony kierowcy, przekręcając kluczyk w lewo (otwierając) klucz nie odstakuje, zostaje w położeniu poziomym ? z czym moze sie to wiązac ? mam nadzieje że nie z wymianą zamką ? Miał ktos podobny problem ?
Tak mam- jak go długo nie używam. Delikatne oliwienie powinno pomódz. Odradzam wd-40 i podobnych silikonów ( opiłki osadzają się na końcu wkładki i blokują zamek)
pieciopalczasty, wiem o co ci chodzi ten efekt tez mialem ale tu ewidentnie nie czuc oporu przy otwieraniu tak jakby wlasnie ta sprezyna padła, tak jak endryu, mowi tylko teraz pytanie jak sie tam dostac ?
tomus7, dzieki i sorki ! niemialem czasu aby posiedziec poszukac takze dzieki jeszcze raz !
mam jeszcze pytanie co do tylnych zawiasów zaczeły mi skrzypieć ? np jak wjade w dziure to tylna para drzwi tak skrzypi ewidentnie na zawiasach ! lub gdzies w poblizu.
jak wjade w dziure to tylna para drzwi tak skrzypi
:diabelski_usmiech zawias skrzypi jak otwierasz i zamykasz drzwi :diabelski_usmiech omijaj dziurawe drogi :diabelski_usmiech .A na poważnie to mogą skrzypieć plastyki
Jak pomogłem to wiesz co robić :P
skrzypi metalowy skobel (ten na nadkolu) o plastikowe elementy zamka. Trzeba przeregulować skobel. Prawdopodobnie lekko na dół trzeba go obniżyć ponieważ drzwi z upływem lat siadają pod swoim obciążeniem.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
aha endryu, tylko tam niema chyba mozliwosci regulacji bo te skoble są na dwoch srobach, wiec sie zastanawiam czy nie trzeba będzie zawiasów wymienic ...
endryu, tak doszedł tylko niestety nie było mnie na weekend i nie zapoznałem sie szcvzegółowo z tym dzis moze poogladam! dzieki za pomoc dam znac jaki bedzie efekt końcowy, jeszcze jedno pytanie niewiecie gdzie mozna kupić uszczelki ? drzwi ? i przód i tył ?
[ Dodano: Pią 28 Paź, 11 18:01 ]
miałeś racę endryu, skoble obniżyłem o jakieś 2mm i spokój 5 minut roboty dzieki !
Komentarz