Witam.Jestem tu pierwszy raz i potrzebuje pomocy.Sprawa dotyczy ABS. Obecnie prebywam za granica dlatego prosba o pomoc, gdyz koszty naprawy tutaj sa ogromne i musze probowac zrobic to sam.Jestem po wizycie na stacji obslugi w polsce, diagnoza pompa ABS do wymiany oraz czujnik na lewym przednim kole,czesci juz mam teraz kwestia wymiany.czytalem troche forum iobawiam sie czy nie bede mial problemow. Moje pytania to;gdzie jest pompa ABS moze jakies zdjecie i ogolne wskazowki zebym uniknol nispodzianek i co to jest VAG.Z gory serdecznie dziekuje .Moja oktavia 1,6 75KM 1998r
pompa ABS-u jest z lewej strony pod serwem hamulcowym .ale lepiej tego nie ruszaj bo widze ze nie masz za wiele pojecia .do wymiany potrzebujesz VAG-a (kompa) zeby zakodowac i odpowietrzyc pompe po wymianie ,cos piszesz o diagnozie uszkodzonej pompy i czujnika zacznij od wymiany czujnika w kole z tym se poradzisz moze to pomoze
spodziewalem sie ze tak mnie ocenicie.to nie tak do konca nie jestem taki glupi na jakiego wygladam,z wyksztalcenia mechanik, mialem lata swietnosci ale ok 15 lat nie w zawodzie a czas w technice plynie duzo szybciej.bardziej pomocna byla by uwaga np ze bez kompa nie da rady wymienic tej pompy. nadmienie ze akcja opowiadania dzieje sie w dani gdzie ceny sa kosmiczne, auto jest na dumskich blachach i wyszedl przeglad tech. gosc napisal niesprawny abs a najpierw nie swieci kontrolka abs , doszedlem ze przed sprzedaza auta byly wlasciciel wyrwal diode bo sie palila non stop, podlaczylem do oleju nowa diode swieci jest ok. znowu na przeglad gosc napisal po przejechaniu sie nie sprawny abs, zgadzam sie z nim bo nie czuc by dzialal reszte znacie musze wynienic ta pompe, dam rade czy nie bez VAG czyli jak rozumiem kompa, zgory dziekuje za pomoc
dam rade czy nie bez VAG czyli jak rozumiem kompa, zgory dziekuje za pomoc
Tak jak koledzy pisali wcześniej bez VAG-a nie dasz rady.
Dobre byłoby by w ogóle odczytać błędy bo może wcale nie jest walnięta pompa tylko coś innego.
Na allegro możesz kupić kabel za niewielkie pieniądze programik też można skombinować i podziałać. Jak będziesz miał kabel to Ci pomogę i napisze co po kolei zrobić
diagnoza pompa ABS do wymiany oraz czujnik na lewym przednim kole,czesci juz mam teraz kwestia wymiany.
Pytanie - jakie błędy zostały odczytane?Czy napewno jest pompa do wymiany?Najczęstszą usterką (akurat w tych rocznikach)jest uszkodzenie sterownika a nie pompy.Ale wtedy brak jest połączenia z abs-em,a Ty piszesz,że do wymiany jest czujnik więc ktoś ten błąd odczytał czy tylko tak powiedział?Jeżeli jest uszkodzony czujnik-to abs również nie będzie działał.Może nie trzeba wymieniać całej pompy.
krzycho, czytaj, napisalem bylem na stacji w polsce , dostalem wydruk , slaby sygnal pompy abs i czujnik na kole nie sprawny,a propo dzwonilem do kumpla mechanika w polsce mowi ze raz np zmienial pompe abs w peugeot, zmienil odpowietrzyl i gralo ,bez komp , co ty na to
dostalem wydruk , slaby sygnal pompy abs i czujnik na kole nie sprawny
Ok!Niech i tak będzie-ale błędy możesz podać.Prostszym rozwiązaniem byłaby wymiana samego sterownika.
Zamieszczone przez wscieklykundel
a propo dzwonilem do kumpla mechanika w polsce mowi ze raz np zmienial pompe abs w peugeot, zmienil odpowietrzyl i gralo ,bez komp , co ty na to
A ja na to:w każdym starszym aucie da się to zrobić bez kompa,tylko że działanie abs-u jest potem nie przewidywalne.Otwieranie zaworów w pompie jest sterowane elektronicznie-po to jest procedura odpowietrzania.Jak ktoś wcześniej Ci napisał również trzeba zakodować pompę do auta(chyba,że trafiłeś dokładnie taką samą).Nie wspomnę o tym,że powinieneś zapisać sobie aktualne kodowanie swojej pompy(o ile nie masz dostępu do instrukcji serwisowych).
Powodzenia!
sluchajcie jest sobota bire sie za ta pompe, co sie okazuje, kolezanka ktora byla w polsce kupila mi , te pompe oraz czujnik dala sprzedawcy wydruk ze stacji naktorym napisane bylo uszkodzony czujnik oraz slaby sygnal pompy abs , czujnik dal dobry ale pompe dal do wspomagania ukladu kierowniczego myslalem ze mnie szlach trafi, ale nima tego zlego co by na dobre nie wyszlo, wmienilem czujnik na lewym przednim kole sluchajcie abs zaczol dzialac.Jak myslicie pompa chyba sprawna co.jeszcze jedno pytanie gdzie jest sterownik pompy abs.Dziekuje za dobre rady pozdrawiam
No to ja może podepnę sie pod temat,bo szkoda miejsca na nowy wątek.
Zresztą już o tym pisałem ,ale jakoś bez odzewu:?
Sytuacja u mnie jest taka,że zaświeciła sie kiedyś kontrolka abs.
Podpiąłem kompa,który pokazał że walniety jest czujnik-lewy przód.
Wymieniłem czujnik,a kontrolka dalej swieci i komp tego nie kasuje,a czujnik obroty liczy-czyli dobry.
Jeździłem tak i kiedyś kontrolka zgasła i abs działał,później znów sie zaświeciła i tak kilkanaście razy.
Jak zdiagnozować,czy to sterownik skoro komp tylko czujnik pokazuje.
Zobacz czy nie masz uszkodzonej wtyczki albo przewodów przy wtyczce do czujnika. Ktoś już kiedyś o tym pisał że wywalało błąd czujnika a okazało się że przewody były uszkodzone
Zobacz czy nie masz uszkodzonej wtyczki albo przewodów przy wtyczce do czujnika. Ktoś już kiedyś o tym pisał że wywalało błąd czujnika a okazało się że przewody były uszkodzone
Ale przecież czujnik jak pisałem obroty liczy,czyli nie może być uszkodzony ani czujnik,ani kabel połączeniowy.
Jak samochód jest na hamowni to tylko jedna oś się kręci i wywala błąd ABS. Po wyjechaniu na ulice błąd znika, ale trzeba przejechać jakiś kawałek drogi. U Ciebie może raz zliczać a raz nie
Ale jak by przerywał,to by chyba kontrolka gasła i znowu sie zaświecała-nie wiem.
A on liczy nawet wtedy jak kontrolka świeci.
Z kolei jak pisałem,że niekiedy zgasła,to dopóki samochód jechał abs działał i kontrolka nie świeciła.A jak tylko wyhamowałem np:na skrzyżowaniu do zera to sie zaświeciła i już nie gasła.
Ale jak by przerywał,to by chyba kontrolka gasła i znowu sie zaświecała-nie wiem.
Zależy jak przerywa, kontrolka zgaśnie jeśli wskazanie będzie prawidłowe przez jakiś czas. Weź jakiś sprawny samochód, podnieś przód (zakładając że napęd na przód), odpal go i wrzuć bieg. Zapali się kontrolka abs bo jest znacząca różnica w prędkości poszczególnych kół. Jak go opuścisz i zaczniesz jechać po drodze to dalej będzie się świecić, mimo że wszystko jest ok i prędkość każdego z kół jest identyczna, a czujniki działają jak i cały układ. Dopiero po przejechaniu kilometra czy dwóch zgaśnie.
Problem został ostatecznie wyeliminowany.
Piszę o tym,bo może zawsze to innym pomóc.
Zimą do świecącej kontrolki abs dołączyła jeszcze kontrolka z ręcznego,a komp. pokazywał obydwa przednie czujniki.
Oddałem wóz do magika od VW i okazało sie,że uszkodzona była plastikowa osłona pompy abs ta od spodu pod którą jest cała elektronika.
Jakiś kamyk zrobił w niej dziurę i wszystko w środku z biegiem czasu zardzewiało.
Na początku jeszcze raz był abs,a innym razem nie.Później już zniknął całkiem.
Komentarz