Komputer w Octavi I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcinb24
    Classic
    • 2013
    • 34
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komputer w Octavi I

Dzisiaj przy przebiegu 150 198 zaliczony przegląd OT 150000

Pacjent zdrowy (podobno) :P

Klima świeżutko nabita, zdezynfekowana - chłodzi, aż miło :szeroki_usmiech
  • mariuzs
    Classic
    • 2011
    • 13

Komputer w Octavi I

Witam. Jestem nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość. Od kilku dni próbuję podłączyć moją Octavię I pod Laptopa, niestety bez rezultatu. Zakupiłem kabelek na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1801230102 Przeglądałem forum w poszukiwaniu jakichś informacji, jak mogę się za jego pośrednictwem połączyć...ale wciąż mi się to nie udaje. Dowiedziałem się jedynie że kabel obsługuje program VCDS w wersji nie młodszej niż 409-1. Zainstalowałem właśnie tą wersję, ale udało mi się jedynie przeskanować w poszukiwaniu błędów. nie mogę połączyć się z modułem komfortu, a chciałem ustawić sobie domykanie szyb z pilota i automatyczne zamknięcie zamków po przekroczeniu 15 km/h. Próbowałem też czeskiego programiku Motordiag, ale również bez rezultatu. Proszę o pomoc. Octavia I '99r, model 2000r

Komentarz

• mikolaj93
      Rider
      • 2009
      • 385
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Popróbuj z nast. programami: polski vag, VAG COM 208.1 PL, VAG COM 0.81a PL, vcds lite
      Też miałem czasami problemy z połączeniem się z modułami.
      Niżej masz linki jak skonfigurować kabel.
      Jako, że pojawił się taki problem, i również ja miałem małe kłopoty przy pierwszej zabawie z komputerem postanowiłem zrobić wam małą podpowiedź co i jak. Poniżej zamieściłem zdjęcia jak krok po kroku należy ustawić wirtualny COM dla kabla USB. Zazwyczaj COM domyślnie ustawiony jest na inny numer ...

Ps: poszukaj w necie o kabelkach vag i poduszkach powietrznych bo nie pamiętam które sterowniki *(od poduszek)uszkadzały
      Poszukaj programów, instrukcji adaptacji, aktywacji różnych funkcji na chomiku.
      Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
      !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
      Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• mariuzs
        Classic
        • 2011
        • 13

Wielkie dzięki za wskazówki. Tych ustawień jeszcze nie próbowałem. Z powodu braku czasu powrócę do zabawy z komputerem w weekend. Dam znać co i jak.

[ Dodano: Wto 11 Paź, 11 18:23 ]
        Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jestem otwarty na sugestie Wszystkie sposoby wypróbuję w weekend.

Komentarz

Pracuję...