Gasnie podczas jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boinga
    Classic
    • 2013
    • 12
    • Octavia I combi (1U5)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Gasnie podczas jazdy

Zamieszczone przez kafara1
    Czy ktoś z grupy olsztyńskiej posiada kabelek+oprogramowanie VAG ???
    Przymierzam się do dołożenia tempomatu i będę potrzebował w tym względzie pomocy :roll:
    Jesteśmy jedynym województwem, w którym prywatnie nikt nie ma (lub nie przyznaje się) kabelka... W końcu się wkurzę i zakupię kabel pod VCDS-a... Bo to wstyd, abyśmy (jako warm.-mazurskie) i pod tym względem byli na ostatnim miejscu :P
  • seba23
    Classic
    • 2011
    • 10

Gasnie podczas jazdy

Witam.Od niedawna jestem wlascicielem skody octavi 1.6 i 75km, i mam dziwna przypadlosc.Po przejechaniu ok 5km, auto gasnie.Doslownie tak jakby ktos wylączyl stacyjke.Zero reakcji na pedal gazu.Ciekawe jest ze natychmiast mozna go odpalic i jedzie jak by nigdy nic.Raz zdarzylo sie to po dluzszym czasie, tj pól godziny na rozgrzanym silniku.Mial ktos taki przypadek?bardzo prosze o wskazówki

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

dziwne... może się chce przełączyć na LPG tyle że ktoś je zdemontował? :szeroki_usmiech
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• seba23
        Classic
        • 2011
        • 10

hehe.niestety nie.Jak narazie zmienilem kable,swiece, wyczyscilem kopólke , zmienilem f.paliwa.Bez zmian.Jedziesz 5km i nagle pach,odpalasz i jedziesz dalej.Przewaznie dzieje sie to w momecie zmiany biegu, jak wrzucasz np z 2 na 3 i chcesz przyspieszyc.

Komentarz

• ROBAL_26
          RS
          • 2010
          • 2324
          • Octavia I combi (1U5)
          • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

seba23, może poprzednik miał jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe o którym ciebie nie poinformował.
          Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• seba23
            Classic
            • 2011
            • 10

nawt jesli?zgasnie, odpalasz i jedzie dalej jakby nigdy nic.Drugi raz juz nie zgasnie

Komentarz

• danio12345
              Classic
              • 2010
              • 26

Ja miałem taki przypadek w sharanie, jadę i nagle trach zgasł. Przez kilka miesięcy kilku mechaników, elektryków nie mogło się dopatrzyć usterki. Zaprowadziłem to typka który specjalizuję się typowo w grupie VW. Okazało się że była to wina w konsoli z bezpiecznikami, jak włączałem nawiew robiło się tam zwarcie z winy bezpiecznika, po włożeniu drugiego zero problemu.
              Podczas jazdy zwróć uwagę co włączasz, podgrzewanie, nawiew, podświetlenie wnętrza itp...

Komentarz

• seba23
                Classic
                • 2011
                • 10

nawiew zawsze mam wlaczony na 1 biegu. ostatnio specjalnie wszystko wylaczylem oprocz swiatel, i to samo

Komentarz

• danio12345
                  Classic
                  • 2010
                  • 26

a pod vag'a podłączałeś ? jakieś błędy wyskakują ?

Komentarz

• fidodido
                    Rider
                    • 2010
                    • 440

a czy auto jest zagazowane.? jeśli tak to wina wyregulowania dawki gazu względem dawki benzyny
                    Auto: Skoda Octavia I
                    Kolor: Srebrny
                    Pojemność: 1,8T 20V
                    Moc: 150KM
                    Typ silnika: AGU
                    Gaz: STAG-4

Komentarz

• seba23
                      Classic
                      • 2011
                      • 10

Autko nie jest zagazowane, i nigdy nie bylo. Nie podlączalem pod vaga, ale kolega sie podłaczyl swoim laptopem jakims innym programem (moze to byl vag), i wyczytal mi tylko bledy absu. Pozatym czysto

Komentarz

• kamilkamien
                        Drive
                        • 2011
                        • 51
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

A w jakich okolicznościach ono gaśnie? Podczas jazdy na wprost, przy skręcie, podczas dojeżdzania do świateł? I czy widzisz jakieś dziwne zachowanie się obrotów podczas gaśnięcia? Czy podbijają się one do góry i wtedy nagle opadają czy po prostu tyle ile masz na obrotach to stop i do dołu?

Komentarz

• pilek
                          Classic
                          • 2009
                          • 15

Gaśnie silnik czy gasną też kontrolki ?

Komentarz

• Witek1952
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 196

Witam. Jak zgaśnie to zostaw na włączonym zapłonie i sprawdź czy do cewki dochodzi prąd. podejrzewam kostkę stacyjki.
                            Witek

Komentarz

• aras_
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 117
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Takie same objawy co prawda w innym poprzednim samochodzie też kiedyś miałem, na trasie 100km potrafił mi zgasnąć kilka razy, z czasem odpalałem go już bez rozrusznika na biegu podczas jazdy, po podłączeniu do kompa, wszystko ok, wracam od elektryka znowu gaśnie.. cholernie to było irytujące... któregoś razu po zgaśnięciu już nie odpalił, padła pompa paliwa, te wcześniejsze objawy bo była właśnie ta pompa, która nie skończyła swojego żywota od razu tylko tak dogorywała przez około tygodnia.. Nie twierdzę, że u Ciebie to też będzie pompa, tylko, że też trzeba ją wziąć pod uwagę. Pozdrawiam.
                              aras

Komentarz

• Subaru
                                Rider
                                • 2005
                                • 640

Zamieszczone przez aras_
                                Takie same objawy co prawda w innym poprzednim samochodzie też kiedyś miałem, na trasie 100km potrafił mi zgasnąć kilka razy, z czasem odpalałem go już bez rozrusznika na biegu podczas jazdy, po podłączeniu do kompa, wszystko ok, wracam od elektryka znowu gaśnie.. cholernie to było irytujące... któregoś razu po zgaśnięciu już nie odpalił, padła pompa paliwa, te wcześniejsze objawy bo była właśnie ta pompa, która nie skończyła swojego żywota od razu tylko tak dogorywała przez około tygodnia.. Nie twierdzę, że u Ciebie to też będzie pompa, tylko, że też trzeba ją wziąć pod uwagę. Pozdrawiam.
                                To możliwe. U koleżanki Citroenie C3 było podobnie, tylko że czasem jej się jeszcze zdławił. Pewnego dnia nie odpalił
                                Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• seba23
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 10

Gasnie sam silnik, puki go trzymasz na biegu np z górki, to sie zadna kotrolka nie zapali.Najczesciej gasnie przy zmianie biegu z 2 na 3 i w gaz.Tzn na pewno nie są to wolne obroty.Na wolnych chodzi idealnie.Raz zdrarzylo sie to podczas jazdy na trasie wyprzedzalem na 5 autka i nagle koniec wyprzedzania.Ostatnio jechalem na prostej drodze, 70 na godzine 4 bieg spokojna jazda i to samo.Nie dodasz gazu, nie pociagniesz go na biegu nic.Musisz pozwolic mu zgasnac, albo jak ostatnio zeby bylo szybciej sam wylaczam stacyjke, odpalasz, i jedziesz dalej.paranoja

[ Dodano: Czw 27 Paź, 11 21:11 ]
                                  ma ktos jeszcze jakies sugestie?

[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 20:21 ]
                                  Pomoze ktos? ma ktos jeszcze jakis pomysl?Ostatnio zgasl mi na obwodnicy 130 km, 5 bieg i nagle gasnie.pomocy

[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 20:21 ]
                                  Pomoze ktos? ma ktos jeszcze jakis pomysl?Ostatnio zgasl mi na obwodnicy 130 km, 5 bieg i nagle gasnie.pomocy

Komentarz

Pracuję...