Zamieszczone przez kafara1
Gasnie podczas jazdy
Zwiń
X
-
Gasnie podczas jazdy
Witam.Od niedawna jestem wlascicielem skody octavi 1.6 i 75km, i mam dziwna przypadlosc.Po przejechaniu ok 5km, auto gasnie.Doslownie tak jakby ktos wylączyl stacyjke.Zero reakcji na pedal gazu.Ciekawe jest ze natychmiast mozna go odpalic i jedzie jak by nigdy nic.Raz zdarzylo sie to po dluzszym czasie, tj pól godziny na rozgrzanym silniku.Mial ktos taki przypadek?bardzo prosze o wskazówki
-
-
seba23, może poprzednik miał jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe o którym ciebie nie poinformował.Był ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Ja miałem taki przypadek w sharanie, jadę i nagle trach zgasł. Przez kilka miesięcy kilku mechaników, elektryków nie mogło się dopatrzyć usterki. Zaprowadziłem to typka który specjalizuję się typowo w grupie VW. Okazało się że była to wina w konsoli z bezpiecznikami, jak włączałem nawiew robiło się tam zwarcie z winy bezpiecznika, po włożeniu drugiego zero problemu.
Podczas jazdy zwróć uwagę co włączasz, podgrzewanie, nawiew, podświetlenie wnętrza itp...
Komentarz
-
-
A w jakich okolicznościach ono gaśnie? Podczas jazdy na wprost, przy skręcie, podczas dojeżdzania do świateł? I czy widzisz jakieś dziwne zachowanie się obrotów podczas gaśnięcia? Czy podbijają się one do góry i wtedy nagle opadają czy po prostu tyle ile masz na obrotach to stop i do dołu?
Komentarz
-
-
Takie same objawy co prawda w innym poprzednim samochodzie też kiedyś miałem, na trasie 100km potrafił mi zgasnąć kilka razy, z czasem odpalałem go już bez rozrusznika na biegu podczas jazdy, po podłączeniu do kompa, wszystko ok, wracam od elektryka znowu gaśnie.. cholernie to było irytujące... któregoś razu po zgaśnięciu już nie odpalił, padła pompa paliwa, te wcześniejsze objawy bo była właśnie ta pompa, która nie skończyła swojego żywota od razu tylko tak dogorywała przez około tygodnia.. Nie twierdzę, że u Ciebie to też będzie pompa, tylko, że też trzeba ją wziąć pod uwagę. Pozdrawiam.aras
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aras_Takie same objawy co prawda w innym poprzednim samochodzie też kiedyś miałem, na trasie 100km potrafił mi zgasnąć kilka razy, z czasem odpalałem go już bez rozrusznika na biegu podczas jazdy, po podłączeniu do kompa, wszystko ok, wracam od elektryka znowu gaśnie.. cholernie to było irytujące... któregoś razu po zgaśnięciu już nie odpalił, padła pompa paliwa, te wcześniejsze objawy bo była właśnie ta pompa, która nie skończyła swojego żywota od razu tylko tak dogorywała przez około tygodnia.. Nie twierdzę, że u Ciebie to też będzie pompa, tylko, że też trzeba ją wziąć pod uwagę. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Gasnie sam silnik, puki go trzymasz na biegu np z górki, to sie zadna kotrolka nie zapali.Najczesciej gasnie przy zmianie biegu z 2 na 3 i w gaz.Tzn na pewno nie są to wolne obroty.Na wolnych chodzi idealnie.Raz zdrarzylo sie to podczas jazdy na trasie wyprzedzalem na 5 autka i nagle koniec wyprzedzania.Ostatnio jechalem na prostej drodze, 70 na godzine 4 bieg spokojna jazda i to samo.Nie dodasz gazu, nie pociagniesz go na biegu nic.Musisz pozwolic mu zgasnac, albo jak ostatnio zeby bylo szybciej sam wylaczam stacyjke, odpalasz, i jedziesz dalej.paranoja
[ Dodano: Czw 27 Paź, 11 21:11 ]
ma ktos jeszcze jakies sugestie?
[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 20:21 ]
Pomoze ktos? ma ktos jeszcze jakis pomysl?Ostatnio zgasl mi na obwodnicy 130 km, 5 bieg i nagle gasnie.pomocy
[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 20:21 ]
Pomoze ktos? ma ktos jeszcze jakis pomysl?Ostatnio zgasl mi na obwodnicy 130 km, 5 bieg i nagle gasnie.pomocy
Komentarz
-
Komentarz