Przekładnia kierownicza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KoBi88
    Classic
    • 2009
    • 20

Przekładnia kierownicza

Tony065, ad 2) Ja się wybieram
  • darooo
    Classic
    • 2007
    • 34

Przekładnia kierownicza

Witam wszystkich

Miałem niemiłą przygodę z dzirami na polskich drogach , jechałem trasą na kutno , predkośc około 100 km i nagle jak z nikąd huk , łomot jakby auto sie rozlatywało , okazało sie że przyczyną było ..... Guz po naprawie dziury w asfalcie , taki nadlany fragment .Poszła do smieci opona , felga przezyła , no i łożysko już wymienione.
    Jednak to nie koniec , podczas skrecania kierownicą słychać było skrzypienie , metaliczne skrzypienie , Serwis usunął i tą usterkę twierdzac ,ze przyczyna była blacha osłonowa miedzy ...uwaga przekładnią kierowniczą i układem wydechowym , fakt skrzypienie ustało , jednak ja martwie sie , skoro padło łozysko , to moze i przekładnia oberwała ,
    według was , jak bardzo taki strzał .... mógł lub nie uwalic przekładnie , nie ma innych objawów , koło kierownicy kreci sie bez zbednych oporów i nierownosci , jak sprawdzic czy przekładnia nie oberwała.

dzieki
    superb 2.0 tsi

Komentarz

• Polon
      Rider
      • 2010
      • 315

Re: Przekładnia kierownicza

Zamieszczone przez darooo
      ... jak bardzo taki strzał .... mógł lub nie uwalic przekładnie , nie ma innych objawów , koło kierownicy kreci sie bez zbednych oporów i nierownosci , jak sprawdzic czy przekładnia nie oberwała. ...
      Można sprawdzić jazdę na wprost przy puszczonej kierownicy - czy ściąga w którąś stronę. Przekładnia mogła wytrzymać, ale blachy nie. Skoda ma dość delikatną karoserię, podatną na deformację. Jest to spowodowane zastosowaniem cienkiej blachy, wymaganej dla uzyskania odpowiednich stref zgniotu przy zderzeniach.
      Pozdrawiam

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

Re: Przekładnia kierownicza

Zamieszczone przez darooo
        Serwis usunął i tą usterkę
        Skoro serwis Ci usunął usterki to czym się martwisz, szczególnie, że masz auto na gwarancji ?
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...