dzisiaj 17 maja a jeszcze ogłoszenia od 13 maja nie zostały zaakceptowane :roll: giełda rzeczywiście troszkę kuleje :| ( na chwilę obecną 14 ogłoszeń czeka na akceptacje)
[O1] Temperatura silnika
Zwiń
X
-
[O1] Temperatura silnika
Czy to jest normalne aby na trasie w temp. Powietrza +10 gdy przejadę około 300m do 1km na niskich obrotach silnika (1,5tyś) zwykle teren zabudowany przejeżdżam na 4 biegu jadąc w miarę przepisowo stąd te niskie obroty, wskazówka od temp. wody już delikatnie się przechylała w lewo? Na razie nieznacznie, na tarczy zegara byłoby to gdzieś za 2,3min dwunasta, nadmuch włączony na 1biegu, podkreślam, że temperatura na dworze to około 10 stopni na plusie, w takich warunkach nie pamiętam takiego zachowania temp. Gdy wskazówka doszła do pionu tkwiła tam bez jakiegokolwiek ruchu, po zwiększeniu obrotów do około 2,5tyś po jakimś czasie dochodzi do pionu. Wiem, że przy jeździe emeryckiej i temp. powietrza poniżej 0 to byłoby normalne, ale przy tej temperaturze i przy chwilowej jeździe na niskich obrotach to jest już dla mnie podejrzane.. Jak jest u Was?aras
-
-
temperatura powina sie utrzymywac na 90 stopniach na szafie nie zalerznie od temp i stylu jazdy .temperature 90st.silnik powinien osiagnac po przejechaniu do 10 km .z tego co piszesz to wychodzi ze masz termostat do wymiany .jazda z niesprawnym termostatem wiarze sie ze zwiekszonym zuzyciem paliwadiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
aras_, Pochwal się jaki masz silnik :roll:.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
zeb5, hmm a ja już dałem wyrok na termostat, póki co jeszcze nic nie robiłem, obserwuję na razie, ale mimo wszystko daję większe szanse na termostat, zauważyłem, że przy włączonym ogrzewaniu spada nieznacznie temp. (na dworze +8), wystarczy 1 bieg i ogrzewanie max w prawo, przy wyłączonym ogrzewaniu temp. pokazuje równo 90 stopni.aras
Komentarz
-
-
tez tak miałem a nawet gorzej - po włączaniu dmuchawy spadała temp
W sobotę zmieniłem termostat i wskazówka już twardo stoi na środku skali i nawet nie drgnie, auto szybciej się nagrzewa (już po około 5-7km na blacie jest już 90*) a poza tym w aucie ciepłe powietrze zrobiło się "bardziej cieplejsze" niż wcześniej
Oczywiści przy wyjmowaniu termostatu wyłamały się ząbki w króćcu ( btw kto wymyślił takie rozwiązanie???? :evil: ) i teraz jest bez ząbków.
A i co najważniejsze- kup termostat BEHR- taki też jest montowany w oryginale,- u kolegi Maciejka do kupienia za okolo 35zl, Szkoda marnowania czasu na jakies dziwne zamienniki bo z tego co wyczytałem to nie zawsze poprawnie działały
Komentarz
-
Komentarz