Poranny rozruch O2 silnik ASV 110 km.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BaKo
    Classic
    • 2012
    • 22

lu1985kas nie unoś się bo gdybyś użył szukajki i zadał sobie trochę trudu to przynajmniej w paru tematach odnalazł byś odpowiedź, a może nawet manuala z pewnej czeskiej strony.
    Ja powiem po raz 100!!!
    Da się założyć lampy po FL do zderzaka przed FL, ALE.... musisz przyciąć prawdopodobnie "wąsy" belki, te które są pod światłami, oraz sam zderzak kawałkiem od strony grilla. Ponieważ lampy po FL są szersze przy grillu od tych po FL.
    Zamieszczone przez jackq77
    robi sie dziura miedzy lampa zderzakiem
    Małe sprostowanie, dziura robi się gdy do lamp przed FL zakłada się zderzak po FL.
  • rolandr78
    Classic
    • 2010
    • 32

Witam wszystkich.
    Kilka dni temu kiedy temperatura spadła poniźej 5 stopni moja skodzinka nie chce zapalić za pierwszym razem. Zawsze paliła od pierwszego,a teraz nie wiem co jej dolega-dodam,że po podłączeniu Vag-a nie ma źadnych błędów.
    Czy ktoś może mi coś poradzić w tym temacie? Co mogę jeszcze sprawdzić podłączając autko pod Vag-a.?

Dodam jeszcze,że po zapaleniu zaświeciła się jakaś czerwona kontrolka (żona nie pamięta dokładnie jaka,ale wspomniała coś jakby płyn w chłodnicy czycoś takiego). Jak sam odpalę z rana to dam znać która dokładnie kontrolka się zaświeciła.

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

sprawdz swiece zarowe czy nie sa popalone w tym silniku komp nie diagnozuje swiec
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• krzynol
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 10996
        • Superb II combi (3T5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

jak kolega german81 pisze, sprawdź świece żarowe, najlepiej miernikiem - powinny mieć 0,5-1 ohma

Zamieszczone przez rolandr78
        po zapaleniu zaświeciła się jakaś czerwona kontrolka
        zazwyczaj jak jest zimno to wskazuje za mało płynu chłodniczego - dolać 0,5 litra G12+ i już
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

Pracuję...