Buczenie / gwizd na niskich obrotach 1.6 fsi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robot02
    Classic
    • 2013
    • 2

i o to chodziło. sam przymierzam się do haka. ale chce zdobyć ori hak. moduł będę miał ori używkę problem tylko z wiązkami do modułu...
    Jednak wolę mieć ori hak, bez przycinania zderzaka. w sumie tego nie widać, ale jak trafi się używka to czemu nie..
    mam jeszcze takie pytanie:
    jak się trafi hak używany ori, do trzeba dołączyć do homologacji. skąd wziąść świadectwo homologacji jeżeli sie chce samemu to wrzucić??? czy stacja która to zamontuje daje na to świadectwo? jak to wygląda?
  • ttoommeekk
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam, kupilem miesiac temu uzywaną 1.6 fsi. Kilka dni temu zacząłem słyszeć buczenie / delikatne gwizdanie gdy auto jest na luzie lub na bardzo niskich obrotach. Odgłos znika po nawet niewielkim zwiększeniu obrotów (1 tys.). Generalnie nie jest to hałas, który wygląda na jakiś duży defekt, ale daje pewien dyskomfort. (szczególnie, że jako nowy właściciel wsłuchuję się w każdy odgłos). Ktoś się z czymś takim spotkał? Czy to może być sławetna dwumasa, o której tyle na forum?
    ttoommeekk

Komentarz

• Damian_krk
      Classic
      • 2011
      • 33

Musisz bardziej szczegółowo opisać problem otwórz maskę i wsłuchaj sie w ten dźwięk i opisz mniej więcej skąd dobiega, inaczej nikt nie będzie ci w stanie pomóc bo gwizdać i buczeć to może wiele rzeczy np pasek klinowy może gwizdać, piszczeć, tak samo jak i alternator kompresor klimy rolka prowadząca napinacz mogą gwizdać i buczeć.

Komentarz

• ttoommeekk
        Classic
        • 2011
        • 3

Ok, jeszcze sie wsłucham, na pewno nie klima ani pasek... ciężko to zidentyfikować właśnie tym bardziej że najlepiej słychać to siedząc w środku. Poszukam jeszcze dzieki
        ttoommeekk

Komentarz

• arttu
          Drive
          • 2008
          • 84

U mnie hałasowała osłona silnika zwłaszcza jak robiło się chłodniej i plastiki twardniały.
          W tym wątku masz trochę więcej o tym:
          Jest: Czarna Skoda Octavia II Ambiente 2008 1.6 FSI BLF
          Była: Zielona Skoda Octavia I SLX 1998 1.6 MPI AKL
          A dawno, dawno temu były: Fiat Punto I oraz Mazda 323F
          Moja niunia: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=713801#713801

Komentarz

Pracuję...