Maja 18 cm ale mierzac po zewnetrznej obudowie i tylko przednie. U mnie w watku sa zdjecia z wymiarami: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=225
centralny zamek
Zwiń
X
-
centralny zamek
Witam,
mam problem z centralnym zamkiem. Czasami robi niespodziankę i nie otwiera się z pilota (nie można wówczas uruchomić silnika, bo zapewne jest rozłączony jakiś układ i zaczyna wyć alarm). Po jakimś czasie i dramatycznych próbach uruchamiania z samego kluczyka, pilot zaskoczy i jest ok przez parę dni (przedostatnio nawet pół roku) ale potem znowu problem się powtarza. Sytuacja jest taka sama w dwóch pilotach. Nie jest to wina baterii w pilocie. Jest to octavia I z fabrycznym centralnym zamkiem. Gdzie szukać przyczyny?
-
-
Tego to nie wiem, jest to model elegance. Być może alarm był dokładany bo jest zupełnie "zwariowany" i czasami wyje kiedy chce. Pilot jest od centralnego i alarmu jeden i jest to część oryginalna. Pilot zawsze otwierał drzwi, i nic nie wyło jak się odpalało samochód. Po awarii, po otwarciu zamka ręcznie jak się wkładało klucz do stacyjki, to samochód nie odpalał i alarm wył. Trochę się wczoraj tym pobawiłem (zamkami - włączając je wszystkie cztery przyciskiem od strony kierowcy) i na szczęście odblokował się chyba immobilizer, bo auto już odpala i nie wyje alarm, ale nadal centralny nie działa.
Komentarz
-
-
Panowie, dzięki za próbę pomocy. Byłem dzisiaj u elektryka i się poddał, powiedział, że będę musiał sobie radzić bez centralnego albo muszę udać się do serwisu skody. Usterkę naprawiła moja żona ...... włożyła kluczyk do zamka bagażnika, żeby go otworzyć i wszystko wróciło do normy. Dziwne jest to wszystko .....!
Komentarz
-
Komentarz