[O1] Woda w obudownie nagrzewnicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Borew
    Classic
    • 2010
    • 13

Kto mi poleci dobry warsztat który skutecznie usunie DPF-a ? Silnik 1.6 TDI 105KM. Najlepiej Warszawa i okolice. Odrazu uprzedzę... Masters Tuning jeszcze tego silnika nie "ogarnia"
  • misq
    Classic
    • 2008
    • 20

Witam. Ostatnio zatkał mi się odpływ w podszybiu przez co stała woda. filtr kabinowy był do wymiany przez przemoczenie. Mam jednak problem. Wczoraj znowu zaczęło zaciekać mi do kabiny po stronie pasażera. Wyjąłem filtr i okazało się iż pod nim znajduje się woda. Po włączeniu nawiewu woda wycieka mi od spodu obudowy nagrzewnicy. Czy po pozbyciu się wody z pod filtra wszystko będzie już ok czy mimo wszystko nie powinno się tam sączyć ( nie wiem czy są tam jakieś uszczelki)?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

jest uszczelka na podstawie obudowy filtra kabinowego ( 2 nakrętki na 10kę). może tam przecieka
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3374
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

misq, I sprawdź odpływ po lewej stronie od filtra w nadkolu czy jest drożny :idea:
        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• skunksior
          Classic
          • 2011
          • 12

misq Sprawa jest taka że leje się przez filtr powietrza. Miałem ten sam problem, kombinowałem wydałem kupe kasy na uszczelki , osadzałem podstawę filtra na silikonie. Wku...... się bo nie wiedziałem skąd tam się woda bierze i wpadłem na pomysł taki :idea: farba zielona plakatówka rozpuszczona w wodzie i polewanie przedniej szyby konewką. Jakie było moje zdziwienie jak filtr się zabarwił na zielonkawo wiec złapałem kawał plastikowej płytki osłoniłem górę filtra. Od tej pory mam suchutko i nic nie kapie
          KR772RF

Komentarz

• misq
            Classic
            • 2008
            • 20

W plastikowym podszybiu wykruszyła się uszczelka więc pewnie dla tego zbiera się tam tyle wody. Odpływ był zatkany i tydzień temu przeczyściłem. Spłyną z litr wody. Spróbuję osłonić filtr plastikiem i zobaczymy co będzie.

Komentarz

Pracuję...