brak tylnych kierunkowskazów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Damian_NO
    Classic
    • 2010
    • 29

Zamieszczone przez tasek
    ktoś wie dlaczego ELF EXCELLIUM NF / LDX 5W40 5L kosztuje 85zł?
    A sprawdzałeś jaka data produkcji jest na opakowaniu?
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
  • Szadok
    Classic
    • 2008
    • 19

Witam!
    Problem mój polega na tym że nie świecą tylne kierunkowskazy zarówno lewy jak i prawy, nie jest to wina żarówek. Może ktoś miał podobny problem.
    Czy winowajcą może być przełącznik świateł awaryjnych?

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

a nie wywalilo Ci wczesniej kontrolki zadnej?
      znajomy w golfie IV mial tak jak na poczatku wywalil mu blad czujnika swiatel stopu, wymienil zarowke z tylu i zle wsadzil. Zrobila sie choinka i po chwili nie swiecily stopy. Pokoleji wyjmowal i wkladal zarowki i wkoncu wrocilo do normy. Wczesniej wlasnie nie dzialaly kierunki, oswietlenie tylu, potem przod nie dzialal

Komentarz

• Szadok
        Classic
        • 2008
        • 19

Nie nic takiego nie miałem.
        Wszystko było w porzadku. wszystko działa prawidłowo, tylko brak jest kierunków tylnych. przednie chodzą szybko. Po właczeniu awaryjnych również tylne nie świecą przednie działają z normalna predkością.

Komentarz

• Witek1952
          Ambiente
          • 2007
          • 196

Witam.Kontrolka w rękę i pokolei sprawdzaj dokąd dochodzi napięcie. Zacznij od lamp.
          Witek

Komentarz

• ROBAL_26
            RS
            • 2010
            • 2320
            • Octavia I combi (1U5)
            • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Szadok, jednym słowem,gdzieś jest przerwa,wiązka główna leci po lewej stronie w progu, musisz się dostać do każdej możliwej wtyczki i sprawdzać próbnikiem oraz rozpinać i zaglądać czy czasem od wilgoci nie po korodowały piny.

pozdro :szeroki_usmiech
            Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

Też miałem takie coś kostki się jakimś cudem poodczepiały zaklejone na taśme klejącą i już 2 rok się nic nie dzieje

Komentarz

• Szadok
                Classic
                • 2008
                • 19

Wreszcie udało sie
                Moja Octavka wyposażona jest w hak w związku z czym w bagazniku pod tapicerką znajduje sie moduł elektryczny do tego haka, który pełni funkcję sterownika oświetlenia przyczepki. On robił cała robotę. posprawdzałem wiązki i wkońcu dozedłem do niego. Modół robił zwarcie na kostce w wyniku czego padł bezpiecznik od modułu. Przeczyściłem styki, docisnąłem porzadnie kostkę, wymieniłem bezpiecznik i wszystko wróciło do normy
                Dzięki wszystkim za porady!

Komentarz

Pracuję...