Tłumik/Wydech Octavia I 1.9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaszup
    Classic
    • 2011
    • 8

dato, ad. 2 fajnie i przyjemnie jest wiele rzeczy robić, ale czy na tym tylko mamy bazować?
    Masz rację nie ma co napierać. Jak chce tak , to niech robi. Denerwuje mnie tylko jak ktoś uświadamia innym swoją głupią decyzję, żeby uspokoić swoje sumienie, że się ją zrobiło. Oczywiście jeśli może korzystać z leasingu i stać go na 8 tysi jak pisze żeby dopłacić do 17 koni mechanicznych w 2 lata młodszej octavii to niech tak robi.Jego cyrk, jego małpy. Ale finansowo i logicznie ten ruch nie ma najmniejszego sensu nawet w momencie leasingu.A poza tym kolega załozył parę wątków o kupnie auta, to możemy swoje zdanie wyrazić, tym bardziej, że nas pytał o to wcześniej. Thats all folks :wink: peace on earth
  • Wasil
    Ambiente
    • 2010
    • 105

Witam,
    mam pewien problem z tłumikiem/wydechem w mojej Octavce, a mianowicie w środkowiej części tłumik uległ ponownemu uszkodzeniu (już raz był spawany), usterka jest mniej więcej na wysokości fotela kierowcy. Auto "pierdzi" ładnie i nawet troszkę lepiej jedzie, ale niestety jest to drażniące na dłuższą metę. I tu nasuwa się moje pytanie - jaki i jakiej firmy tłumik wybrać - myślałem nad tłumikiem od RS`a lecz nie wiem czy będzie pasował, jakby ktoś mógł polecić jakąś firmę, albo typ będe wdzięczny. Octavka jest 1.9TDI 110km, Combi 1999r.

Z góry dziękuje za porady
    O1 -> O2 FL
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=861220#861220

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

Wasil załóż ori wydech albo zamiennik

Specjalizujemy się w naprawie układów wydechowych i tłumików w pojazdach różnych typów i marek. Więcej informacji znajdziesz na naszej stronie internetowej.
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Tomek_dx
        Rider
        • 2008
        • 398

Wasil, A w której dokładanie części? Pod siedzeniem kierowcy czyli podejrzewam że gdzieś w okolicy katalizatora? Pytam ponieważ w sobotę sprzedałem skodę a został mi początkowy odcinek układu wydechowego właśnie z katalizatorem, który kupiłem na wymianę z przebiegiem max ze 40tys firmy Bosal. Może byłbyś zainteresowany:
        Załączone pliki
        Tomek

Komentarz

• marky2552
          Ambiente
          • 2015
          • 134

panowie mam taki problem lata mi tłumik wydech nie wiem jak to się fachowo nazywa a mianowicie jest tam taka guma która jest zawieszona do auta i do tej gumy jest przyczepiony pręt który prawdopodobnie trzymał wydech i teraz gdy jadę gdzieś na nierównej powierzchni to słuchać obijający się wydech o auto gdyż ten pręt nie trzyma wydechu jak to fachowo się nazywa i gdzie i za ile można to dostać z góry dzięki

Komentarz

Pracuję...